Babčák
Málokteré jídlo se může chlubit tolika obměnami jako bramboráky. Placky ze syrových brambor jsme tentokrát doplnili špekem a hříbky. Tato krkonošská dobrota se jmenuje babčák a nepochybně ji zařadíte do svých oblíbených receptů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 050 kJ / 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,13 g |
Tuky | 8,23 g |
Vláknina | 16,43 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 79,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babčák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yvD7
Moje poznámka
Babčák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yvD7
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 21 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 29 minutami
Výborné lasagne
Hansenka před 37 minutami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 38 minutami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 46 minutami
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 1 hodinou
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Míša řezy
Alena Kovarova před 1 hodinou
Květáková polévka
vaclavtrnka2010 před 2 hodinami
Tématické fráze:
babčák menu,
pobabčák,
jidlo babčák,
recepty cathleen,
dobroty k obedu,
co umeli nase babicky recepty,
recept na caihleen,
bramborove dobroty k obědu,
placky babčák,
co ze zbytku bramborové kaše ze včera,
babčák-recept,
babčák placky,
suroviny na babcak,
špek v pase,
cathleen recepty,
nastrouhame brambory, pridame houby,
špek po polsku,
maminčiny recepty cz sulc
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený,
majoránka,
sádlo,
špek,
cibule,
houby čerstvé
Komentáře (31)
Moc děkuji za vyzkoušení, pochvalu i obě fotky!
Vladimír50: naši předkové znali a uměli, že?
Polaci ve zdejsim polske deli shopu davaji ale jine koreni: cibuli a trochu palive papriky. Zkusil jsem, je to dobre, byt ne jako ty ceske. Nicmene , jedna polska dama mi rekla, ze si na ne, ty cibulo paprikove, jeste davaji skorici a cukr. Tak to jem nezkousel, zase tak odvazny preci jen nejsem.
Myslím, že smažené na sádle ze špeku jsou voňavější, než smažené na sádle klasickém
a devcata s tim pasem,kousek speku sem a nebo tam........
Díky za kladné komentáře
P.S. K tomu špeku v pase - jsem jako Jana Pá, raději ani nevzpomínat
Jani, nemyslím, že tu tohle jemné špičkování někomu může vadit.
Moc se mi líbí