Babčák
Málokteré jídlo se může chlubit tolika obměnami jako bramboráky. Placky ze syrových brambor jsme tentokrát doplnili špekem a hříbky. Tato krkonošská dobrota se jmenuje babčák a nepochybně ji zařadíte do svých oblíbených receptů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 050 kJ / 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,13 g |
Tuky | 8,23 g |
Vláknina | 16,43 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 79,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babčák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yvD7
Moje poznámka
Babčák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yvD7
Nejnovější recepty
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Borůvkové palačinky s kémem
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 16 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno 26. 8. 2025 09:04:01
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marmeláda z cukety
janatka před 36 minutami
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 12 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 12 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 13 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 13 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 14 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 15 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 15 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 15 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 17 hodinami
Tématické fráze:
babčák menu,
pobabčák,
jidlo babčák,
recepty cathleen,
dobroty k obedu,
co umeli nase babicky recepty,
recept na caihleen,
bramborove dobroty k obědu,
placky babčák,
co ze zbytku bramborové kaše ze včera,
babčák-recept,
babčák placky,
suroviny na babcak,
špek v pase,
cathleen recepty,
nastrouhame brambory, pridame houby,
špek po polsku,
maminčiny recepty cz sulc
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený,
majoránka,
sádlo,
špek,
cibule,
houby čerstvé
Komentáře (36)
Moc děkuji za vyzkoušení, pochvalu i obě fotky!
Vladimír50: naši předkové znali a uměli, že?
Polaci ve zdejsim polske deli shopu davaji ale jine koreni: cibuli a trochu palive papriky. Zkusil jsem, je to dobre, byt ne jako ty ceske. Nicmene , jedna polska dama mi rekla, ze si na ne, ty cibulo paprikove, jeste davaji skorici a cukr. Tak to jem nezkousel, zase tak odvazny preci jen nejsem.
Myslím, že smažené na sádle ze špeku jsou voňavější, než smažené na sádle klasickém
a devcata s tim pasem,kousek speku sem a nebo tam........
Díky za kladné komentáře
P.S. K tomu špeku v pase - jsem jako Jana Pá, raději ani nevzpomínat
Jani, nemyslím, že tu tohle jemné špičkování někomu může vadit.
Moc se mi líbí