Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 719 kJ / 1 606 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,77 g |
| Tuky | 98,83 g |
| Vláknina | 23,01 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 6,11 g |
| Sůl | 14,80 g |
| Sacharidy | 151,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak vhodíme kuličky jalovce, koření, švestky a přidáme kečup a česnekovou pastu. Zalijeme vroucí vodou a dusíme 2 hodiny. Potom vložíme máslo a z rýžové mouky a vody si připravíme kašičku na zahuštění. Když se máslo rozpustí, zahustíme a na malém plameni a za občasného zamíchání vaříme další hodinu, až je maso fakt měkké.
Krok 2: V průběhu vaření guláše oškrábeme brambory a nakrájíme je na větší kousky. Dáme je vařit s mořskou solí na 5-7 minut. Déle ne! Čas odměříme, jakmile začnou bublat. Potom zcedíme a dáme ochladit pod proudem studené vody. Pak je důkladně osušíme. V míse smícháme olivový olej s kořením. Vsypeme osušené brambory a důkladně, ale zlehka promísíme. Pekáček si vymažeme máslem, vsypeme ochucené brambory a dáme péct do trouby teplé 190-200°C na cca 15-20 minut, až zezlátnou.
Krok 3: Na talíř dáme opečené brambory, maso z guláše a na závěr vše oblijeme omáčkou.
Zveřejněno 14. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoký guláš s pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjAX
Moje poznámka
Divoký guláš s pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjAX
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 14 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 15 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 17 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 52 minutami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 57 minutami
Lívance se skořicí
káťa před 1 hodinou
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 2 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 8 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 11 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 11 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 13 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 13 hodinami
Tématické fráze:
guláš s opecenym bramborem,
hovězí krk recepty guláš,
divocina s opecenym bramborem,
hovezi gulas z brambor,
hovezi maso s pecenymi brambory,
gulas s masa a brambor,
hovězí krk recepty,
hovězí guláš s opečené brambory,
hovězí s pečenými brambory,
divoky gulas,
hovězí maso s pečeným bramborem,
hovezi klizka s pecenymi brambory,
tradiční divoký guláš
Suroviny:
cibule,
olej,
paprika čerstvá červená,
koření,
jalovec,
švestky sušené,
bobkový list,
pepř mletý,
pasta česneková,
kečup ostrý,
máslo,
mouka rýžová,
brambory,
sůl mořská,
olej olivový,
máslo,
koření grilovací,
koření provensálské
Komentáře (3)