Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 341 kJ / 1 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,81 g |
Tuky | 26,29 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 373,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mléko, vodu, cukr a sušené droždí, promícháme a necháme v teple odstát přibližně 5 min., dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Pak přidáme olej, polovinu množství mouky, sůl a začneme míchat. Postupně přisypeme zbylou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Zpracované těsto uložíme do mísy, přikryjeme a necháme v teple kynout, dokud se co do objemu nezdvojnásobí - to by mělo trvat přibližně hodinu.
Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme a rozdělíme na deset stejných částí. Z nich vytvarujeme kulaté bulky, rozmístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrthodinku kynout.
Krok 3: Mezitím zapneme troubu - na 200 st. - a připravíme rýžovou pastu. Na ni smícháme všechny suroviny, měla by mít konzistenci jogurtu nebo řidší krupicové kaše. Vykynuté bulky lžičkou poléváme a pastu roztíráme tak, aby byly všude důkladně potřené.
Krok 4: Hned dáme do vyhřáté trouby péci, teplotu ztlumíme jen pokud se vám bude zdát, že se moc připalují. Pečeme cca 20 minut - krusta rozpraská a vytvoří vzor. Díky vrstvě rýžové pasty jsou housky křupavější.
Zveřejněno 20. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tygří pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xA9
Moje poznámka
Tygří pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xA9
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečivo ze sušeného droždí,
pečivo recept,
tygří bulky,
pečivo z sušeného droždí,
pečivo sušené droždí,
tygří bulky recept,
rychlé slané pečivo z sušeného droždí,
tygří mouka recepty,
recept pečivo z droždí,
zahraniční pečivo recept,
recept na domáce pečivo,
pečivo se sušeného droždí,
tygří chleba,
chleba tygr recept,
tygri mléko recept,
tigri mouka recepty,
pečivo z rýže recept,
pecivo ze suseneho kvasku,
tygr houska,
rýžová mouka hladká recepty
Suroviny:
droždí sušené,
voda,
mléko,
cukr,
olej olivový,
sůl,
mouka,
droždí sušené,
cukr moučkový,
sůl,
olej,
mouka rýžová,
voda
Komentáře (14)
Piekla som tiež - podľa žížaly...je to také trochu "iné" pečivo.