Sádlo z trouby bez míchání
Sádlo znovu získává na své oblíbenosti v české kuchyni. Není divu, jeho využití je všestranné. A zároveň, jak je známo, tuk nosí přece chuť. Pusťte se i vy do domácí přípravy škvarků neboli moravského müsli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 112 842 kJ / 26 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,00 g |
| Tuky | 2 970,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2,70 g |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a vhodíme do připravené nádoby s vodou.
Krok 2: Hrnec se sádlem vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a necháme péct bez přikrývání. Není potřeba míchat.
Krok 3: Po třech hodinách můžeme část vypuštěného sádla odebrat a škvarečky dopéct do požadované barvy.
Krok 4: Pak scedíme i zbytek sádla a přelijeme ho do přichystaných suchých nádob. Vřelé škvarečky nasypeme do čistých, suchých zavařovaček a zavíčkujeme - jak chladnou, víčka se (v drtivé většině případů) chytnou.
Zveřejněno 18. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlo z trouby bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogE3
Moje poznámka
Sádlo z trouby bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogE3
Nejnovější recepty
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 25 minutami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 25 minutami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 8 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 9 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 11 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 11 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 12 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 12 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 12 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 13 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 14 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 14 hodinami
Tématické fráze:
škvaření sádla v troubě,
skvarene sadlo v troube,
sádlo škvařené v troubě,
škvaření sádla,
domácí sádlo v troubě,
skvareni syrového sádla,
sadlo,
škvaření sádla s mlékem,
škvařeni sadla v v troubě,
domácí škvařené sádlo v troubě,
škvarky v troube,
domácí sádlo z trouby,
jak zavařit sadlo,
škvařené sádlo z trouby,
jak se dělá sadlo,
škvarky dělané v troubě,
škvarky z trouby,
škvaření sádla v pomalém hrnci,
skvareni sadla a mleko,
škvaření syrového sádla v troube
Komentáře (20)
už jsou v troubě 3kg
Tom Beyk: díky