Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)
Pomalu tažené vepřové maso v tlakovém hrnci se promění v lahodnou pomazánku, která se rozplývá na jazyku. Domácí rillettes bez konzervantů skvěle chutná na čerstvém chlebu i jako originální pohoštění pro hosty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 263 kJ / 4 604 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 403,01 g |
Tuky | 331,50 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 7,01 g |
Sůl | 17,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GN67
Moje poznámka
Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GN67
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 6 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 9 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 11 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 11 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 12 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty pro tlakový hrnec,
domácí vepřovka,
recepty z tlakového hrnce,
tlakovy hrnec recepty,
bucek v tlakovem hrnci,
rillettes z papiňáku,
zavařování masa v tlakovém hrnci,
domácí vepřovka recept,
domácí vepřovka recepty,
recepty do tlakového hrnce,
zavařování masa v papináku,
vepřové maso v tlakovém hrnci,
bůček v papiňáku,
rillettes z papináku,
maso s brambory v papiňáku,
rillettes z tlakového hrnce,
rillets z papináku,
rychlá veprovka,
recepty v tlakovém hrnci,
vepřové kosti v papináku
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
vývar zeleninový,
sůl,
rozmarýn
Komentáře (34)
mika59: Miladko,díky za info
A i kdyby se to "jenom" skazilo, byla by to prece velka skoda. Nebo vy mate penize na vyhazovani?
Ale jinak ten recept zni moc dobre.
host:Děkuji za komentář
A mimochodem, k té Francii to má hodně blízko, protože jak je známo, papiňák vynalezl francouz, fyzik Denis Papin, který ho sestrojil již v roce 1679. Takže francouzská pomazánka v českém podání ve francouzském papiňáku
Měla jsem obavy,jako to bude z papiňáku vypadat a chutnat,ale dopadlo to dobře
radiator: Mili,hezky jsi to napsala
mika59: Miladko,Tobě se ten bůček v papiňáku bez přidání sádla nepřichytával
rozmarynaH: Marcelko já jsem víno nedávala,nedělala jsem rillettes