Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 104 kJ / 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,04 g |
Tuky | 24,58 g |
Vláknina | 22,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,98 g |
Postup přípravy
Všetky prísady na suchú marinádu premiešame a zmesou mäso natrieme. Necháme v chlade odležať cca 12 hodín. Krok 2: Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na plátky narezaný cesnak, rozrezané paradajky a brusnice.
Mäso polejeme olejom a medom. Podlejeme vývarom. Krok 3: Pečieme zakryté na 200°C, kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom (nie nadmerné množstvo) a výpekom prelievame mäso. Krok 4: Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku rozmixujeme. Podľa seba dochutíme. Krok 5: Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia.
Zveřejněno 5. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená jehněčí krkovice se suchou marinádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWQ6
Moje poznámka
Pečená jehněčí krkovice se suchou marinádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWQ6
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 8 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 8 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 1 hodinou
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 1 hodinou
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 1 hodinou
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 1 hodinou
Cuketové placičky
Issis před 3 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 5 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 5 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 6 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 6 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 6 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí krkovice,
jak udělat pečené jehněčí maso,
pečená jehněčí krkovice,
jehněčí krkovice recept,
pečená krkovice,
jehneci krkovice recepty,
jehneci krkovička,
pomalu pečený krk z kůzlete,
jakudelat krkovicku,
suchá marináda na maso,
jak udělat marinádu na krkovice,
marináda na jehněčí,
pečene jehněčí,
pečená jehněčí krkovička,
suchá marináda na krkovičku,
jak udělat jehněčí maso,
pecene kůzle,
krkovice jehneci recept,
jehněči krovička recept,
recepty k kuzlete
Suroviny:
krkovice jehněčí,
cibule,
česnek,
rajče,
brusinky sušené,
olej,
med,
paprika sušená sladká,
koření cayenské,
kurkuma,
skořice mletá,
kmín mletý,
sůl
Komentáře (13)
Klapák Pavel:
Jj, není dostupná
U nás se tomu říká KRK a je to mé nejoblíbenější (nejjemnější) maso z jehněte (kůzlete)
Klapák Pavel: jahnacina je dostupna aj v CR, dokonca aj v Brne a inych, podstatne mensich mestach.