Tlačenka ve sklenici
Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením a vývarem. Uvařenou směs pak nadávkujeme do sklenic a zavaříme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 412 kJ / 12 049 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 873,80 g | 
| Tuky | 950,40 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 6,21 g | 
| Sodík | 1,45 g | 
| Sůl | 1,20 g | 
| Sacharidy | 0,00 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Tlačenka ve sklenici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1k63
Moje poznámka
					
				
Tlačenka ve sklenici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1k63
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zavařování tlačenky do sklenic, 
						
						
							zavařovani tlačenky, 
						
						
							zavařená tlačenka, 
						
						
							jak uchovat tlačenku, 
						
						
							jak zavařit tlačenku, 
						
						
							tlačenka, 
						
						
							zavarovani tlačenka, 
						
						
							tlačenka do mrazáku, 
						
						
							tlačenka v mrazáku, 
						
						
							tlačenka zavařování, 
						
						
							tlačenka ve sklenicích, 
						
						
							jak zavařovat tlačenku, 
						
						
							uchovani tlačenky, 
						
						
							zavařovací sklenice na tlačenku, 
						
						
							tlačenka zavařená, 
						
						
							tlačenka z mrazáku, 
						
						
							zavarena domaci tlacenka, 
						
						
							domácí tlačenka ve sklenici, 
						
						
							salámová tlačenka, 
						
						
							domácí tlačenka zavařená
						
					
						Suroviny:
						
							hlava vepřová, 
						
						
							koleno vepřové, 
						
						
							plec vepřová, 
						
						
							kůže vepřová, 
						
						
							maso vepřové, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							česnek
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (26)
Rád si ji po troškách, po jedné sklenici udělám a půjde to bez sterilace.
Děkuju moc, bod už jsem přidal.
To nemá chybu. Tlačenku také děláme, jen ji dáváme do salámových střev a pokud je tlačenky více, tak do mrazáku.Tlačenky jsou menší a rychleji se po rozmrazení spotřebují.
Milan P.
Člověk se stále učí. Zdraví Vás , Milan P.
Bude třeba pořádně využít tohle zimní období.....venku je parádně chladno, v kuchyni "přeslazeno" od chystaného cukroví a nám si v lednici hoví kus plecka na domácí šunku...
http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...
(my sme doma kedysi dávali tlačenku do plechoviek, otec konzervoval...)
yanull: Tlačenkové rizoto jsem zkusila kdysi z nevědomosti, nesetkalo se s úspěchem. Raději to, co je pro studenou kuchyni, necpu do teplých jídel