Nejlepší vaječný koňak
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na Vánoce.
Suroviny pro 2 litry
asi 1,75 l
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 924 kJ / 4 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,26 g |
Tuky | 182,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,17 g |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 319,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší vaječný koňak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BnPn
Moje poznámka
Nejlepší vaječný koňak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BnPn
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Ajvar z paprik
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 5 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 8 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 42 minutami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 1 hodinou
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 2 hodinami
Citronová poleva 2
EvaEva80 před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Bramborový guláš na špeku s houbami
Krajanekcestovatel před 4 hodinami
Rajská polévka II.
Kajkajak před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 7 hodinami
Tématické fráze:
vaječný koňak jako od babičky,
domácí vaječnák,
vaječný koňak recept,
vaječný konak,
vaječný koňak bez vajec,
vaječný koňak pro děti,
dobrý vaječný konak,
recept na vaječný koňak,
domácí vaječný likér,
vaječný konak od babičky,
vaječný koňak vařený,
vaječný likér,
domaci vajecny konak,
vaječný likér recept,
domácí vaječný koňak bez vajec,
vaječný likér bez vajec,
nejlepší vaječný likér,
domácí vaječný likér bez vajec,
pravy vajecny konak,
vaječný koňak bez alkoholu
Suroviny:
žloutek,
cukr vanilkový,
lusk vanilkový,
salko,
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
rum
Komentáře (122)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hold člověk se pořad učí
Dala jsem jen cca 900ml mléka a vařila na indukci prvně na 8 ale nehoustlo, tak jsem zvýšila na 10 a zhoutl krasne za přesně 35minut
Chuťově vynikající, sladký tak akorát, určitě budu muset mezi svátky dělat další várku
Dekády už nedělám jiný, než NEVAŘENÝ Eiercognac
No, tento by měl zahoustnou díky použitým žloutkům, že
Použila jsem slazené kondenzované mléko z Lidlu a musela jsem přidat 5 lžic cukru, jelikož nebylo vůbec sladké.
Konzistence super!
S mlikem jsem se neobtezovala, 25% smetana v mnozsvi mlika+smetany. (Mnozstvi smetany jsem myslela ze bude 200ml, takze ve vysledku 1,2 litru 25% smetany)
Tem, co si tu stezuji, ze se to srazilo, tak to vetsinou znamena, ze jste to prehnali s teplotou. Vejce tohle delaji.
PS.: mizi zatracene rychle
Měla jsem jen polotučné mléko a dala jsem ho tam 3/4 a taky se dalo a zhoustlo to bez problemu???? (možna trošku řidší, ale to vůbec nevadí)..chuťově perfektní..na Velikonoce si posmakneme, jestli do té doby vydrzi
no, ale recept někdo smázl...
chtěla jsem se zeptat zda to jde i s jiným alkoholem např. Bacardi.
žiji v cizině a tady klasický rum nemají :)
Děkuji
Recept: 0,5L l mléka dala jsem polotučné, šlehačku 30% 0,5L, 8 ks žloutku, 2 cukry vanilkové, jedno salco slazené.
postup: Žlotky rozšlehač s cukrem do pěny šlehačem, ručně asi to nepujde, dale přidat salco, smetanu a mleko vše promíchat, na sporak jsem dala jeden hrnec s vodou která vřela a na druhý ze směsí, musíte stále míchat a míchata míchat cca 45minut na malem ohni, směs nesmí vařit!!!! směs začne houstnout, poznáte. pak nechat vychladnout na okně nebo venku ale míchat a míchat...aby chladla a neudělala se tam škraloup!!! až bude směs vychládlá, kde do ní date prst a nebude to horké ani teplé, přímíchate pomalu rum. pak slijete přes sítko, zustavají tam drobky (male) z vajec. nebylo by to dobré to pít s tím. a nalít do sklinek a je to a dat do chladka....odležet