Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chléb s chia semínky

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 985 kJ /
2 387 kcal
Bílkoviny70,35 g
Tuky46,50 g
Vláknina50,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy396,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kvásek, mouku a vlažnou vodu smícháme, přikryjeme folií a dáme na 10 - 12 hodin na teplé místo. Chia, slunečnicová semínka a vločky zalijeme horkou vodou, zakryjeme folií a necháme také 10 - 12 hodin bobtnat. Krok 2: Po 10 - 12 hodinách smícháme rozkvas a nabobtnalou směs se špaldovou moukou, otrubami, solí, medem a vlažnou vodou. Robotem nebo ručně vypracujeme těsto. Těsto je řidší, proto pečeme ve formě.
Vymažeme ji máslem, vložíme těsto a zakryjeme folií - tu potřeme olejem, aby se těsto při kynutí nepřilepilo. Necháme kynout 2,5 - 3 hodiny. Krok 3: Troubu rozpálíme na 240 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, pak snížíme teplotu na 200°C a dopékáme 50 - 55 minut. Po upečení chléb vyndáme z formy a necháme na mřížce důkladně vychladnout.

Zveřejněno 7. 1. 2017

Poznámka autorky mysulka

Chléb vychází do hranaté formy 30 / 11 cm. Já jsem tentokrát pekla z poloviční dávky, v menší formě, tak nemám chlebík tak vysoký. Recept je z časopisu Dobroty, trochu jsem si ho upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KlmJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KlmJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chia chleb, chia chleba, domací chleba s chia semínky, domaci chleb s chia seminky, domaci chleba z chia seminky, recepty na kvaskove chleby, kváskový chléb se semínky, chleba s chia seminkama, pečeme s chia semínky, domácí chia chleb, chia chléb recept, recept chleba se seminky, kváskový chléb z 200g rozkvasu, chia semínka do pečení chleba, chléb chia, recepty na pečení chio chleba, chio chleba, chia seminka místo mouky, kvaskovy chleb recept, chleba s chia semínky z domácí pekárny

Suroviny:
mouka žitná, kvásek, voda, semínka chia, vločky ovesné, semínka slunečnicová, voda, mouka chlebová, otruby, sůl, med, voda, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu