Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Máte rádi loupáčky? Pokud ano, máme pro vás inspiraci na jeho vylepšení. Vykynuté loupáčkové těsto je rozváleno na plát a potřeno máslovou náplní se skořicí. Po zarolování a smotání vznikne věnec, který potěší nejen na oko, ale i na zub.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 199 kJ / 4 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,30 g |
Tuky | 198,30 g |
Vláknina | 27,90 g |
Cholesterol | 957 mg |
Sodík | 3,35 g |
Sůl | 8,22 g |
Sacharidy | 568,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ohřejeme mléko s vodou a trochou cukru, přidáme rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Mezitím v míse smícháme mouku, zbytek cukru, sůl, žloutky, citronovou kůru, rum a rozpuštěné máslo.
Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme do mísy, vypracujeme těsto, které necháme minimálně 45 minut kynout na teplém místě, během této doby můžeme těsto 1-2x promíchat, abychom do těsta dostali ještě více vzduchu. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník silný asi 4 mm.
Krok 4: V rendlíčku povolíme máslo, zamícháme do něj moučkový cukr, vanilkový cukr, skořici a tím pomažeme rozválený plát těsta.
Krok 5: Těsto stočíme do rolády, ostrým nožem roládu podélně rozřízneme, ale nedokrojíme do konce. Vzniklé dva pruhy omotáme kolem sebe do copu, stočíme do věnce a spojíme přitlačením obou konců k sobě.
Krok 6: Věnec necháme minimálně 30 minut kynout a až pak vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut.
Krok 7: Po vytažení z trouby pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.
Zveřejněno 25. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r4R
Moje poznámka
Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r4R
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 2 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 4 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 5 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 6 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 7 hodinami
Tématické fráze:
skořicový věnec ládi hrušky,
skořicový věnec od ládi hrušky,
skořicový cop,
kringel ládi hrušky,
kynutý skořicový věnec,
skořicový pletenec láďa hruška,
skořicový věnec láda hruška,
recepty ládi hrušky skoricovy venec,
lada hruška skořicový věnec,
recepty ládi hrušky skořicový pletenec,
skořicový cop ládi hrušky,
skořicivý věnec,
láda hruška skořicový pletenec,
skořicový věnec hruška,
skořicový pletenec od ládi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky skořicový pletenec,
skořicový pletenec ládi hrušky,
kynutý skořicový cop,
skiricovy věnec,
recept:skořicový věnec
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
voda,
máslo,
cukr,
sůl,
žloutek,
kvasnice,
kůra citronová,
rum,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (32)
Doporučujem, kto hľadá spoľahlivý recept na kysnutý múčnik, má ho pred sebou.