Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fleky se zelím

Velmi levné a úsporné jídlo, které ale překvapí svojí chutností. Může být do 30 minut na stole a zasytit i náročnějšího strávníka. Zelí spolu s těstovinami není příliš obvyklá kombinace, o to překvapivější je pak spokojenost jedlíků.

Hodnocení receptu je 4,8 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrouháme a restujeme na oleji tak dlouho, opatrně a za stálého míchání (zelí se může velmi rychle začít pálit), dokud lehce nezhnědne. Osolíme a opepříme. Krok 2: Uvaříme fleky a přecedíme. Přimícháme je do restovaného zelí a dobře promícháme. Krok 3: Na pánvi k opečeme na kostičky pokrájený uzený bok, uzené nebo jeho levnější variantu (špekáček). Tím pak fleky na talíři posypeme.

Jak jednoduše scedit těstoviny

TIP: Levná jídla

Zveřejněno 11. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fleky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jW64

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fleky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jW64

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kdosi mi kdysi poradil, ať tomu upeču kuřecí stehna-vynikající záležitost

adraj53: :yes: děkuji za připomenutí, taky to znám se zkaramelizovanym zelím a je to skvělé

Tohle jídlo už jím 70 roků, babička i mamka (obě slovenky z Gajar) zelí restovaly a přidávaly do něj cukr, zelí zkaramelizuje, dostane tu správnou hnědou barvu a chuťově je to úplně jinde...! Moc dobré, dělám to podle nich celý svůj život...

Dělám stejný recept jen peču v troubě zelí... než změkne,.. přidám anglickou nebo uzené maso a nakonec těstoviny....<3

DžamiLůů 10. 7. 2017 09:31
jake by to tak bylo s kysanym zelím a třeba zapecene v troubě ? <3

DžamiLůů : Tak to netuším,ale asi by to jinak chutnalo.:-) Kysané zelí je přece jen jiné než to hlávkové.

DžamiLůů : Bylo by to vynikající, je to odzkoušené:-K Těstoviny nebo i brambory s kysaným zelím zapékám v troubě celkem často a je to mňam! :-p

Vyzkoušela jsem a bylo to bezvadné, i manželovi chutnalo. Díky za receptík.:yes:

Moje maminka dělala fleky s bramborami (její tchýně to jednou udělala místo fleků s houbami-žádné houby totiž nenašli, tak musela improvizovat :-)) Je to výborné teplé i studené. Uvařila fleky a brambory ve slupce. Na sádle osmažila cibulku, přidala červenou papriku, vmíchala fleky a brambory. Osolit a opepřit a je to fakt mňamka!

Irena: " fleky a brambory"
Asi se trošku odkláníme od receptu:-) Já to nevařívám, ale je to dobrá, střízlivá krmě a naši tomu vašemu jídlu říkají GRENADÝR:-)
No, občas se i vyskytne tchyňka, která by si zasloužila metál, že:-D

casino: Můj děda, když babička nebyla k mání , vařil jedinné jídlo, které uměl - :-pGRENADÝR MARŠ a to byly brambory s noky. Navařil hrnec a jedl to, dokud babička nepřijela.Já to nikdy neochutnala, ale prý to bylo moc dobré.

Takže zítřejší dopoledne budu trávit krájením fleků, ve sklepě se najde jak uzené tak hlávka zelí<3 Skvělý nápad na zítřejší oběd:yes:

Pridavam bodik:yes:. Delam stejne. Moje maminka delala doma i testoviny (fleky). Byla to uzasna dobrota. Ja uz nemam tolik casu delat flicky, i kdyz jsou mnohem chutnejsi.

Nadia22: :-)Děkuji. Já se do domácích těstovin pořád nějak bojím pustit.

Skvělý recept, velká dobrota. Občas dělávám, ale nikdy mě nenapadlo přidat uzené maso. Děkuju za inspiraci.:yes:

sikulka7: Mám manžela velkého masožravce,takže jak to *nesmrdí* masem hned brblá.Takže ten kousek uzeného je takové šidítko a kupodivu i dobré.Tenhle recept znám spoustu let-od mého dětství, kdy ho maminka dělávala veliký hrnec.Ony ty fleky jsou přímo úžasné,když se uleží do druhého dne a pak ohřejí.:yes:

znamenivah: To věřím, s tím uzeným to musí být skvělé. Jak jsem psala, vařila to už moje maminka, oblíbené jídlo celé rodiny, ale to maso nás nikdy nenapadlo.Když byly houby, dělali jsme s podušenými houbami. Taky dobré.;-)Určitě co nejdříve vyzkouším.Jo a já jsem taky váha. Hezký den.

Tento recept mi připomněl mládí,;-) vytiskla jsem si ho a v pátek uvařím, díky;-)

Tématické fráze:
fleky se zelím, recept na fleky se zelím, fleky se zelím a uzeným, recepty se zelím, fleky, fleky recept, fleky s hlavkovym zelim, flíčky se zelím, fleky ze zelí, zelí s fleky, fleky se zelim recept, fleky s houbama, fleky s houbami recept, fleky ze zelim, fleky s houbami, zelí s flekama, fleky s uzeným a zelím, recepty fleky se zelím, fleky s houbami a se zelím, fleky s houbami a zelím

Suroviny:
zelí bílé, olej, sůl, pepř mletý, bok uzený, těstoviny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu