Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 477 kJ / 592 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 22,02 g | 
| Tuky | 30,01 g | 
| Vláknina | 4,83 g | 
| Cholesterol | 638 mg | 
| Sodík | 52 mg | 
| Sůl | 0,12 g | 
| Sacharidy | 56,07 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme jednotlivé kusy.
	Krok 2: Žloutky rozšleháme se solí a horkou vodou, přidáme trochu polohrubé mouky a obalíme v nich kusy zelí.  Následně je vkládáme do kukuřičné strouhanky, do které jsme přidali asi 1 lžíci sezamových semínek.
	Krok 3: Jednotlivé kusy vkládáme do pekáčku na pečící papír, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 35 minut na 200 stupňů. Sledujeme ovšem, jak listy vypadají.
	Krok 4: Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 1 cm kolečka. Osolíme je, posypeme sušeným česnekem a obalíme je ve žloutcích a polohrubé mouce.
	Krok 5: Také brambory naskládáme do pekáčku s pečícím papírem a pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova na 200 stupňů
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Moje poznámka
					
				
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							smazene brambory v troube, 
						
						
							zelné listy pečené v troubě, 
						
						
							bramborák na zelném listu, 
						
						
							smažené zelné listy, 
						
						
							jak vypadají listy brambory, 
						
						
							smažené bramboráky v troubě, 
						
						
							smaženy zelný list, 
						
						
							listy bramboru, 
						
						
							brambory listy, 
						
						
							brambory se slupkou smažené, 
						
						
							bramboráky na zelném listu, 
						
						
							bramboráky na zelném listu, 
						
						
							bramborák pečený na zelném listě, 
						
						
							list brambory, 
						
						
							bramborak v zelnem listu, 
						
						
							recept na plněné zelné listy s klobasou, 
						
						
							zelny list smazeny, 
						
						
							recepty smažené zelné listy, 
						
						
							zelné brambory, 
						
						
							zelný list,brambor
						
					
						Suroviny:
						
							zelí hlávkové, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							strouhanka kukuřičná, 
						
						
							semínka sezamová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							brambory, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							česnek sušený, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (20)
magdalenka:
Kdo je Terezka?