Domácí sýr (bez syřidla)
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 300 kJ / 311 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,07 g | 
| Tuky | 15,70 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 56 mg | 
| Sodík | 200 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 25,28 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a odstavíme.
	Krok 2: Než směs začne téměř vařit, přilijeme citrónovou šťavu. Tvaroh se jemně roztaví a mléko srazí.
	Krok 3: Mléko se srazí i bez citrónové šťávy působením kyselosti tvarohu. Je ale vhodné ji přidat pro jistotu.
	Krok 4: Celou směs slijeme (přecedíme) a necháme odkapat.
	Krok 5: V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit.
	Krok 6: Natavenou směs přendáme do libovolně nádoby, (formy), ve které bude sýr chladnout a tuhnout.
	Krok 7: Necháme v chladu do druhého dne uležet a podáváme.
Zveřejněno 23. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Moje poznámka
					
				
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 10 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 11 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domací syr, 
						
						
							výroba domácího sýra bez syřidla, 
						
						
							výroba sýra bez syřidel domácí, 
						
						
							výroba domácího sýru bez syřidla, 
						
						
							domácí eidam, 
						
						
							domací eidam recept, 
						
						
							domácí výroba eidamu, 
						
						
							domaci syr recept, 
						
						
							výroba sýrů doma, 
						
						
							přírodní domací syr z tvarohu, 
						
						
							domácí sýr z tvarohu, 
						
						
							výroba domácí mozzarella, 
						
						
							výroba domácího sýrů bez syřidla recepty, 
						
						
							recept na domaci syr, 
						
						
							syr z tvarohu, 
						
						
							výroba sýra doma, 
						
						
							domácí syr eidam, 
						
						
							výroba sýru eidam, 
						
						
							výroba domácího eidamu, 
						
						
							jak vyrobit domácí sýr
						
					
						Suroviny:
						
							tvaroh polotučný, 
						
						
							mléko, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							chilli, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							česnek, 
						
						
							bylinky
						
					
	
			
	
	
Komentáře (60)