Domácí bramborové gnocchi
Recept na domácí bramborové gnocchi pochází přímo z italských stránek o vaření. Díky radám a přesnému postupu se vám domácí gnocchi povedou určitě hned napoprvé. Budete mít tak vždy po ruce recept na tuto, i u dětí, oblíbenou přílohu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 253 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,18 g |
Tuky | 14,56 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 381,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce.
Krok 2: Ještě horké je oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Opravdu jen zlehka, žádné velké a dlouhé hnětení. Těsto má být pevné, ale měkké.
Krok 3: Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky. Jednotlivé kousky pak zakulatíme o hroty vidličky, která v nich zároveň zanechá charakteristické rýhy. Hotové odkládáme na vál, posypaný hrubou moukou. Několik kousků můžeme zkusit uvařit - pokud by se rozvářely, je třeba přidat trochu mouky.
Krok 4: Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s osolenou vodou, když vyplavou na povrch, jsou hotové.
Zveřejněno 16. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bramborové gnocchi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWg3
Moje poznámka
Domácí bramborové gnocchi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWg3
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 15 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 19 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
domáci gnocchi,
domácí gnocchi recept,
recept na domácí gnocchi,
bramborove gnocchi,
bramborové gnocchi recept,
bramborové noky,
bramborové gnocchi recepty,
domácí bramborové noky,
recept na domácí bramborové noky,
domácí gnochi,
recept na bramborové gnocchi,
domácí noky,
domácí bramborové noky recept,
gnočchi recept,
domácí gnoci,
gnochi recept,
recept na gnocchi,
domácí gnocci recept,
bramborové noky recept,
bramborové gnochi
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
mouka hrubá
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Knedliky vs. noky
No, už chápu, proč se v "Pelíšky" fotřík nebyl štonc domluvit s dcééérou
Nevím jaká mouka se dává do noků ale do knedlíků zpravidla hrubá a do gnocchi jen výjimečně jiná (kukuřičná "krupice") než hladká (pšeničná)
Edit:
Vzpomněl jsem si, že paní casinová dělává noky na špeku, s vejci a k tomu hlávkový salát
No a ty dopředu vařené noky dělává z krupice