Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 180 kJ / 3 389 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,18 g |
| Tuky | 109,20 g |
| Vláknina | 42,30 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 330 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 499,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.
Krok 2: Bochánek rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme na tenkou placku.
Krok 3: Placku pomašlujeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme cukrem, skořicí, vanilkou a ořechy.
Krok 4: Přidáme vymačkané rozinky, stočíme do závinu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme do růžova asi 45 minut.
Krok 5: Horký závin potřeme glazurou( vše provaříme na kamnech asi 10 minut, až se část vody odpaří a glazura mírně zhoustne).
Krok 6: Když se glazura vpije a udělá voňavý lesklý nátěr, pocukrujeme cukrem moučkou.
Zveřejněno 5. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní štrúdl s pivní glazurou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A13l
Moje poznámka
Pivní štrúdl s pivní glazurou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A13l
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 1 hodinou
Kokosová očka
Sima1996 před 8 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 10 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 10 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 10 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 12 hodinami
Tématické fráze:
pivní štrůdl,
štrůdl z piva,
vídeňský štrůdl,
štrůdl,
študr,
vídeňský štrůdl recept,
štrůdl recept,
těsto na vídeňský štrůdl,
pivní sláma recept,
štrudl s pivem,
gurmánka vánoční cukroví,
pivní štrůdl z velmi,
štrůdl ze ztuženého tuku,
recept na pivní štrůdl,
křehké pivní těsto,
skvely strudl,
www recepty na štrudl,
repcept na studr,
vídeňský štrúdl - recepty,
studr recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
tuk ztužený,
pivo černé,
jablko,
cukr moučkový,
vanilka,
skořice,
ořechy,
strouhanka,
rozinky,
vejce,
máslo,
pivo světlé,
med,
máslo
Komentáře (15)
Glazuru jsem jen smíchala, nevařila (pač jsem si to nedočetla do konce...
Krásné foto