Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 207 kJ / 2 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,43 g |
| Tuky | 98,02 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 3,34 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 218,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.
Krok 2: Syrová játra umeleme velmi najemno, maso pak umeleme hruběji. Přidáme lehce vymačkanou veku, rozetřený česnek, majoránku, nové koření a podle chuti dosolíme.
Krok 3: Sádlem vymažeme zapékací mísu, urovnáme do ní prejt a upečeme ve vyhřáté troubě.
Zveřejněno 1. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lWz1
Moje poznámka
Zapečený jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lWz1
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 43 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 54 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
zapeceny prejt,
jaternicový prejt,
jaternicový prejt recepty,
jaternicovy prejt recept,
jaternicový prejt s bramborem,
domácí jaternicový prejt recept,
zapékaný prejt,
domaci jaternicovy prejt,
jaternicový nákyp recept,
prejt zapečený,
zapečený domácí prejt,
recept na jaternicový prejt,
zapečený prejt recept,
vepřový prejt zapečená,
jaternicový prejt-recepty,
jaternicovyprejt,
zapeceny veprovy prejt,
zapeceny prejt s bramborem,
zapečený prejt z vepřové hlavy,
recet na jaternicovy prejtu
Suroviny:
hlava vepřová,
bůček bez kosti,
plíce vepřové,
játra vepřová,
veka,
cibule,
vývar vepřový,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření mleté,
česnek,
majoránka,
sádlo
Komentáře (6)