Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
Moje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
Nejnovější recepty
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 3 hodinami
Borůvkový džem
Přidáno před 6 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň podle cukráře Maršálka
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 6 minutami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 8 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 12 minutami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 14 minutami
Vepřová krkovice na zelenině
Luciik. před 45 minutami
Uncle Bens omáčka
Sbotka před 1 hodinou
Koprová omáčka
rimul@email.cz před 1 hodinou
Hrnková bábovka
káťa před 1 hodinou
Buši houbová omáčka
Spepik před 1 hodinou
Tématické fráze:
segedínský guláš,
segedínský guláš,
segedínský guláš z vepřového,
segedinský guláš z vepřového masa,
segedinsky gulas recept,
segedínský guláš recept,
segedynsky gulas,
recept na segedínský guláš,
recept na segedínský guláš,
segedin recept,
segedín,
segedinský guláš se smetanou,
jak se děla segedinský guláš,
recept na dobrý segedínský guláš,
segedínský guláš recept z vepřoveho masa,
segedínský guláš recepty,
recept segedínský guláš,
recept segedínský guláš,
segedínský guláš -recept,
szegedinský guláš
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl,
pepř mletý,
zelí kysané,
mouka hladká,
smetana na vaření
Komentáře (170)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V gastroprovozech se ve Vámi zmiňované době vařilo podle kuchařské bible, Receptur a tam byly dvě normy. Normální segedín bez smetany a pak speciál, kde smetana je. Česnek není ani v jedné receptuře. Nemám nic proti tomu, aby si ho někdo malinko přidal, jen trošku na podtrhnutí chuti, taky dávám. Ale není to přece podmínkou, že tam smetana a česnek být MUSÍ. A to, že jste se před půlstoletím učil u mistrů kuchařů není zárukou toho, že jste i Vy sám dobrý kuchař.
Tohle je amatérský web, kde přispívají všichni, které vaření baví. A každý vaří tak, jak mu to chutná. Zkouší, kombinuje a vloží recept. A každý uživatel má možnost volby, který recept si pak vybere k realizaci. Může si ho zase přizpůsobit své chuti a potřebám a napíše pod recept komentář. A o tom to tady je, předávaní zkušeností. Vy byste vynikal na nějakých profi stránkách, pokud by Vás ovšem neposlali někam "do hájku". Tak je mi záhadou, proč si potřebujete "čechrat peří" mezi amatéry. Je ale príma, že jste se tady zaregistroval. Budu se těšit, a věřím že nejen já, na Vaše léty prověřené recepty, některé už retro se světovým úspěchem, které jste se naučil od mistrů. A taktéž se těším na přínosné komentáře s dobře míněnými, a slušně podanými radami. Užijte si hezký den.
A není třeba se držet norem a původních receptur. Vše se přece neustále někam posouvá a to se týká i vaření.
Jj, vím co je "Kološvárské zelí"
Nakonec se rýže nedostávalo a knedlíky zbyly na potom...
Nebudu psát že příště pouze rýže a nikdy jinak
No, nakonec je to chutné a navíc pohodlnější, že
Jako bývalý mistr odborného výcviku bych vás vyhodil od plotny!!
Kde je česnek? A proč vaříte zelí bokem od masa??? Zelí se má nadrobno překrájet a ne tam dávat veliké kusance!!!
Jděte plevat zahrádku, jen proboha už nezveřejňujte tyhle vaše paskvily!!!
Míra Mašek: