Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky

V období masopustu nesmí chybět smažené vdolky, potřené povidly nebo marmeládou, ozdobené zakysanou smetanou. Nejsou z kynutého těsta, takže jejich příprava je o to jednodušší a můžou se do nich pustit i začátečníci.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 575 kJ /
2 527 kcal
Bílkoviny71,43 g
Tuky42,06 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 269 mg
Sodík 2,66 g
Sůl2,21 g
Sacharidy447,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podmáslí, vejce, olej, rum vyšleháme metličkou. Přidáme všechny sypké suroviny a zpracujeme hladké těsto, asi jako na langoše. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 1/2 hodiny odpočinout. Krok 2: Poté odebíráme lžící přibližně stejné kousky. Na vál dáme trochu mouky a zpracujeme plochá kolečka. Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Krok 4: Usmažené vdolky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 5: Po lehkém vychladnutí potřeme oblíbenou marmeládou a přidáme kopeček hustší smetany.

TIP: Jak využít jedlou sodu nejen v kuchyni

Zveřejněno 17. 6. 2017

Poznámka autorky mika59

Jestli se bude těsto více lepit, přidejte trochu mouky, každá není stejná a pojme jiné množství tekutin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6w9n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6w9n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobré jsou. Miladky recepty nikdy nezklamaly 🤌🏻

MiskaM: Moni moc děkuji 💐🌺🍀

Luxusní, rychlé, zvládne každý <3

Dnes jsem zkusila tyto vdolečky, tedy vdolky;-):yes:. Jen je potřeba udelat je hodne tenké, at z nich nejsou koblizky, jako se mi podařilo:-*. Jsou dost hutné, ale jinak dobré :yes:

Jsou lákavé,přímo k nakousnutí:-K:yes:

<3:yes::yes::yes: ty dráždidlo :-D

<3Vypadaji moc pekne ,hned bych si aspon jeden,nebo radsi dva dala:-D:-K:yes:

Tématické fráze:
vdolky z podmáslí, nekynuté tvarohové vdolky, podmáslové vdolky, kefírové vdolky, vdolky z kefíru, vdolky na hrnky, langose jednoduche nekynuty těsto, podmáslové buchty s jablky, recept na domácí vdolky nekynuté, vdolky s povidly nekynuté, jednoduche podmaslove vdolečky, dynove vdolky, vdolky jednosuche, vdolky z nekynuteho testa, podmaslove vdolecky hrnickove, nekynute vdolečky z podmáslí, podmáslový copánek, recepty na smažené vdolky nekynute, podmaslove langose, recept na domácí vdolky hrnky

Suroviny:
mouka hladká, podmáslí, vejce, cukr, cukr vanilkový, olej, rum, soda jedlá, sůl, olej, povidla švestková, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu