Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pickles s červenou řepou a křenem

Pickles z červené řepy, křenu a zelí mají výraznou chuť a sytou barvu. Kvašením vzniká křupavá zelenina plná přírodních probiotik, která prospívají trávení i imunitě. Pickles se hodí jako příloha k masu, luštěninám nebo jen tak k pečivu.

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby kvašení

60 min (60 min příprava, bez doby kvašení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 555 kJ /
372 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky2,21 g
Vláknina24,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 493 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy59,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrouháme najemno, oloupanou řepu nastrouháme nahrubo. Krok 2: Obojí dáme do mísy, přidáme křen a sůl. Pořádně promačkáme a necháme chvilku odpočinout. Po chvilce opět promačkáme a to opakujeme do té doby, než zelenina pustí šťávu. Krok 3: Zeleninu postupně vkládáme do kvašáku (fermentační nádoby) a vždy rukou upěchujeme. Zelenina musí být celá ponořená ve šťávě. Zatížíme a necháme při pokojové teplotě 5–7 dní kvasit. Krok 4: Zkvašenou zeleninu přendáme do sklenic a uložíme do lednice, kde vydrží několik týdnů.

TIP: Kvašená zelenina plná vitamínů

Zveřejněno 24. 6. 2017

Poznámka autorky mysulka

Když nemáme kvašák, dáme zeleninu do sklenice a zatížíme například lahví od piva, kterou zbavíme etikety, řádně umyjeme a naplníme vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pickles s červenou řepou a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pickles s červenou řepou a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajimavy recept. Jen s par vecmi nesouhlasim. Predevsim s nejakym prendavanim do sklenic, ale chapu, ze kazdy nema chladny sklep. Predpokladam, ze by to melo vydrzet jak zeli. To mi nekdy vydrzi i dva roky kdyz na nej zapomenu a je stale chutne. Ja davam prednost cervenemu kvasenemu zeli a pak do nej davam tu repu az varenou, kdyz z toho delam salat treba s cesnekem a trochou majonezy.

Všem moc děkuji :-K

Super kvašená zeleninka, také dělám podobně, míchám různou zeleninu dohromady :o)

JE TO SUPER ZDRAVÁ ZELENINA-VŠEM DOPORUČUJI <3

<3<3Super:-K:yes:

:-K:yes::yes::yes:

Skvělé.:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
kvašená červena řepa s křenem, pickles recepty, pickles recept, recept na pickles, zelí s červenou řepou a křenem, recepty na pickles, kvašák na pickles, kvašené zelí s červenou řepou, kvasena cervena repa, pickles, pikles z červené řepy, kvašené zelí s řepou, kvašená červená řepa recepty, picles z červené řepy, kvasak recept, kvašený salát z červené řepy, kvašené zelí s křenem, kvašena řepa s křenem, recept pickles, pikles recepty

Suroviny:
zelí bílé, řepa červená, křen, sůl mořská

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu