Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 809 kJ / 2 105 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 59,05 g | 
| Tuky | 40,14 g | 
| Vláknina | 16,27 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,41 g | 
| Sůl | 16,00 g | 
| Sacharidy | 368,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho necháme na teplém místě kvasit 2 hodiny.
	Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které je potřeba nechat v teple dobře nakynout (60-90 min). Během kynutí těsto alespoň jednou promícháme.
	Krok 3: Vykynuté na vále propracujeme (pokud je třeba, lehce podsypneme), rozdělíme na dílky – raženky jsou menší, udělala jsem jich 12.
Z každého kousku těsta uděláme tuhou bulečku, po 10 minutovém odpočinku je narazíme a vrchní, omoučenou a oraženou stranou, položíme na plech s pečící fólií kynout. Krok 4: Necelou čtvrthodinku před pečením raženky otočíme zpět, necháme dokynout, pak potřeme vodou, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (210-200°C/13-17min).
Z každého kousku těsta uděláme tuhou bulečku, po 10 minutovém odpočinku je narazíme a vrchní, omoučenou a oraženou stranou, položíme na plech s pečící fólií kynout. Krok 4: Necelou čtvrthodinku před pečením raženky otočíme zpět, necháme dokynout, pak potřeme vodou, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (210-200°C/13-17min).
Zveřejněno 1. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rudlovy raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qx57
Moje poznámka
					
				
Rudlovy raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qx57
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 17 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 18 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 22 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 52 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept na raženky, 
						
						
							raženky recept, 
						
						
							raženky, 
						
						
							recept na domácí housky raženky videorecept, 
						
						
							razenky recepty, 
						
						
							recepty se sladenkou, 
						
						
							housky se sladenkou, 
						
						
							recept raženka, 
						
						
							kdy dat do chlebového testa sladenku, 
						
						
							těsto na raženky, 
						
						
							pekařské raznice na housky, 
						
						
							domaci razenky, 
						
						
							domácí raženky bez kynutí, 
						
						
							raznice na pečivo, 
						
						
							domácí raženky bez bez kynutí, 
						
						
							raznice na domácí pečivo, 
						
						
							raženka recept, 
						
						
							domácí housky bez kynutí raženky, 
						
						
							domácí housky se sladěnkou, 
						
						
							recept na razenku
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							sladěnka, 
						
						
							droždí, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka chlebová, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (17)
Děkuji i za fotku - nádherný bucloň
Pokud ti připadá zbytečně zdlouhavé to, že jako kvásek použiješ poliš, kde jen smícháš a hodinu necháš vykynout...? Jasně, že každému vše nevyhovuje. Ale u nás i v širším pekařském okolí ví každý, že s omládkem nebo polišem zadělané těsto je dost jiné, než ta ostatní - právě díky delšímu kynutí. A já si ráda počkám
Pečivo máš moc hezké, jen ta na řezu mi připadala méně vykynutá, střída takhle hutná není.