Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký koláč s nektarinkami

Křehký koláč s nektarinkami je voňavý a vláčný moučník. Jemná tvarohová náplň a kousky svěžího ovoce, to vše na křupavém máslovém korpusu, tvoří ideální moučník pro letní odpoledne. Zvládnete jej i bez velkých cukrářských zkušeností.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 25 × 38 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 577 kJ /
4 440 kcal
Bílkoviny90,40 g
Tuky227,37 g
Vláknina12,40 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 317 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy501,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, změklého nebo zmrzlého nastrouhaného másla a ostatních surovin zpracujeme rychle křehké těsto. Krok 2: Kousek těsta, velký asi jako dva pingpongové míčky, oddělíme a dáme do mrazáku. Zbytek namačkáme do plechu, vystříkaného olejem ve spreji. Krok 3: Do tvarohu vidličkou vmícháme zakysanou smetanu, pudinkový prášek, žloutek a lžíci cukru. Krok 4: Ze čtyř bílků a špetky soli ušleháme sníh. Zašleháme do něj druhou lžíci moučkového cukru. Pak sníh lžící lehce vmícháme do tvarohového základu. Krok 5: Náplň rozetřeme na těsto, připravené na plechu. Na povrch pokrájíme na plátky nektarinky (nebo broskví, meruek, jahod či jiného ovoce). Krok 6: Na připravený koláč nastrouháme přes velké slzy struhadla odložené zmrzlé těsto. Krok 7: Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut dokud nastrouhané těsto slabě nezlatne a tvarohová náplň neztuhne.

TIP: Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků

Zveřejněno 2. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč s nektarinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5v1x

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč s nektarinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5v1x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Osvěžující koláč, kombinace tvarohové náplně a čerstvého ovoce je neodolatelná. My letos preferujeme kombinaci tvarohová náplň + švestky 😊

Upečeno s meruňkami. 👍 Voní a vypadá úžasně a určitě tak bude i chutnat.

:-)<3:yes: určitě moc dobrý , dělám podobně :-K

Dělala jsem ho teď ve školce a byl mi pochválen. Jednoduchý a rychlý.<3

Buchtu jsme upekla, dělala jsem ji do menšího pekáčku viz foto, dělala jsem ji s nektarinkami a je chuťově výborná, takže za mě palec nahoru ;-):yes:

Pochutnala bych si...<3:yes::yes:

Tématické fráze:
koláč s nektarinkami, buchta s nektarinkami, koláč s nektarinkou, kolac s nektarinkama, koláč z nektarinek, bublanina s nektarinkami, řezy s nektarinkami, bublanina s nektarinkama, koláč s tvarohem a nektarínkami, kolac nektarinky, koláč snektarinkami, buchta s nektarinkama, tvarohový koláč s nektarinkami, ovocný kolac s nektarinkou, buchta z nektarinek, co s nektarinkami, nektarinkovy kolac, kolac s jablky a nektarinkami, nektarinky tvaroh, tvarohový koláč nektarinkami

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, žloutek, mléko, tvaroh měkký, smetana zakysaná, pudink vanilkový, žloutek, cukr moučkový, bílek, sůl, nektarinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu