Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže s cuketou, šunkou a vejci

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 309 kJ /
1 269 kcal
Bílkoviny78,42 g
Tuky47,61 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 2,12 g
Sůl4,93 g
Sacharidy128,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přihodíme opranou osušenou rýži a nadroboučko nasekaný stroužek česneku. Asi 2 minuty za stálého míchání rýži restujeme. Pak zalijeme vodou (asi 2 hrnky), přimícháme pár čerstvých lístečků tymiánu, špetku soli a pod pokličkou necháme při mírnější teplotě vařit asi 15 minut. Krok 2: Cuketu přepůlíme, polovinu nakrájíme na tenké plátky a odložíme je stranou. Druhou polovinu cukety nakrájíme na půlkolečka. Šunku nakrájíme na nudličky.
Do pánve dáme lžíci oleje, vhodíme půlkolečka cukety a restujeme, po chvíli přidáme šunku a oboje opečeme tak, aby cuketa zůstala ještě lehce křupavá. Opečenou směs shrneme stranou pánve a na volnou půlku vklepeneme vejce, promícháme a necháme srazit. Krok 3: Do uvařené rýže vsypeme obsah pánve a přimícháme i nastrouhaný parmazán. Rýži dochutíme solí a pepřem a vypneme.
Odložená kolečka cukety opečeme na lžičce oleje tak, aby ještě zůstala křupavá.
Na talíř nandáme rýžovou směs a obložíme opečenými kolečky cukety.

Zveřejněno 15. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3x9p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3x9p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Angel 666 - bylo to moc dobré a manžel mě pochválil,že si moc pochutnal:yes::-8:-K

Masula: jéé, tak to jsem moc ráda :-)

Právě tento recept připravuji a těším se na oběd:-*:-K

Masula: Tak dobrou chuť ;-):-)

No, určitě bych nepohrdla. Máš skvělé nápady :-)

Jana Remkova: Jano, děkuji :-K

Tématické fráze:
rýže s cuketou, rýže s cuketou recept, ryze se sunkou recepty, smažená rýže s cuketou, cuketa s vejcem, rýže s vejcem, ryze s lilkem,cuketou a zeleninou, rýže se šunkou a vejcem, cuketa s rýží, zapečená rýže s cuketou, zustala mi ryze, cukety rýže, smažená rýže se šunkou, zůstala rýže, recept na ryzi s cuketou, ryze s vejcem a šunkou, recept ryze s cuketou, cuketová pizza s vejcem

Suroviny:
rýže basmati, cibule, česnek, cuketa, sůl, pepř, tymián čerstvý, šunka vepřová, vejce, parmazán, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu