Znojemská pečeně s rýží
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,52 g |
Tuky | 39,02 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Moje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 7 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 11 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 20 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 25 minutami
Svíčková na smetaně
Sahula před 31 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 1 hodinou
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 3 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 4 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Tématické fráze:
znojemská veprova pečeně,
vepřová pečeně s rýží,
znojemska pečeně,
znojemská vepřová pečeně s rýží,
znojemská vepřová pečeně recept,
znojemska pečeně z vepřového masa,
recept na znojemská pečeně vepřova,
vepřová znojemská pečeně,
vepřová pečeně s rýží recept,
recepty znojemská pečeně,
veprova pecene po znojemsku,
vepřová pečeně znojemska,
vepřová znojemská,
znojemská pečeně recept,
znojemská vepřová pečeně,
znojemská vepřová pečeně,
top recepty znojemska,
znojemská vepřová,
veprove kostky po znojemsku,
jak se vaří znojemska
Suroviny:
pečeně vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
olej,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
paprika sušená sladká,
masox hovězí,
okurky sterilované,
mouka hladká,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (18)
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk
Mouku v omáčce bych vařila podstatně déle.