Znojemská pečeně s rýží
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,52 g |
Tuky | 39,02 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Moje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 21 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 8 hodinami
Kure pecene
raelggg před 9 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 11 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 11 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 13 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 15 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 15 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
znojemská veprova pečeně,
vepřová pečeně s rýží,
znojemska pečeně,
znojemská vepřová pečeně s rýží,
znojemská vepřová pečeně recept,
znojemska pečeně z vepřového masa,
recept na znojemská pečeně vepřova,
vepřová znojemská pečeně,
vepřová pečeně s rýží recept,
recepty znojemská pečeně,
veprova pecene po znojemsku,
vepřová pečeně znojemska,
vepřová znojemská,
znojemská pečeně recept,
znojemská vepřová pečeně,
znojemská vepřová pečeně,
top recepty znojemska,
znojemská vepřová,
veprove kostky po znojemsku,
jak se vaří znojemska
Suroviny:
pečeně vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
olej,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
paprika sušená sladká,
masox hovězí,
okurky sterilované,
mouka hladká,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (18)
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk
Mouku v omáčce bych vařila podstatně déle.