 
		
Šťavnaté jablečné řezy
Zlatavý moučník plný voňavých jablek rozzáří váš stůl a provoní celou kuchyni. Každé sousto je jemné, šťavnaté a tak lahodné, že u jednoho kousku rozhodně nezůstanete.
Suroviny pro 1 plech
hlubší velký plech 45 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 699 kJ / 4 469 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 61,16 g | 
| Tuky | 171,12 g | 
| Vláknina | 52,20 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 461 mg | 
| Sůl | 0,96 g | 
| Sacharidy | 645,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.
	Krok 2: Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme na hrubém, slzičkovém struhadle nastrouhaný tuk, vodu, ocet a vejce. Zpracujeme těsto, nejdříve v míse a pak na moukou podsypaném vále.
	Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly, zhruba na 2/3 a 1/3. Větší díl rozválíme a dáme do hlubokého plechu s okraji, který jsme vyložili papírem na pečení. Těsto vytáhneme i trochu do stran - do výšky, to je velmi důležité. Uděláme takovou vanu, kam přijde náplň.
	Krok 4: Jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a dosladíme dle potřeby.
	Krok 5: Jablkovou náplň rozprostřeme na těsto a přikryjeme druhým, menším rozváleným dílem těsta. Kolem obvodu - na krajích přimáčkneme, na několika místech koláč propíchneme špejlí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.
	Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 45-50 minut.
	Krok 7: Po upečení necháme důkladně vychladnout, povrch pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 25. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Šťavnaté jablečné řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WYy
Moje poznámka
					 
				
Šťavnaté jablečné řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7WYy
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Losos na másle
Kajkajak před 19 minutami
	
			 
	
	
Chutné vafle
Kolibinka před 1 hodinou
	
			 
	
	
Rajská omáčka
prichystalr před 1 hodinou
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 3 hodinami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 4 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 7 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 7 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 8 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jablečné řezy, 
						
						
							jablečné řezy na plech, 
						
						
							řezy na plech nejnovější recepty, 
						
						
							řezy s jablky, 
						
						
							jablečný řezy na plechu, 
						
						
							jablecne řezy z listového těsta, 
						
						
							recept na jablečné řezy, 
						
						
							křehké jablečné řezy, 
						
						
							jablecne rezy recept, 
						
						
							křehky jablečný koláč na plech, 
						
						
							štavnatá jablečná buchta, 
						
						
							recepty na jablečné řezy, 
						
						
							šťavnaté jablečné těsto, 
						
						
							jablečné recepty, 
						
						
							štavnatý jablečný koláč, 
						
						
							jablečná buchta bez tuku, 
						
						
							jablečny řez, 
						
						
							jablečné řezy s pudinkem, 
						
						
							jablecne rezy z listoveho tests, 
						
						
							jablečny řezy na plech
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							tuk ztužený, 
						
						
							vejce, 
						
						
							ocet, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka, 
						
						
							jablko, 
						
						
							pudinkový prášek, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							cukr krupice
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
	 
 
 
	 
	 
	 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (68)
Včččéra jsem pekl ze stejného těsta (bez PDP)
...akorát jsem tomu dal podobu jen tak přeložených jablečných závinů
Mám podobný rcp po máti s máslem (a vínem), ale OMEGA (resp. 100% tuk) je pro lepší "listování" patrně nejvhodnější
jureckova.lenka:Děkuji,je to opravdu ode mě.