Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 126 kJ / 30 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 1,00 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,40 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 3,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ke kvásku přidáme vodu a dobře rozmícháme. Pak přidáme mouky (viz Poznámku), kmín a sůl a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti vykynout asi 2 hodiny.
Krok 2: Nakynuté těsto lehce propracujeme, vytvarujeme bochník a dáme ho kynout do dobře vysypané ošatky na 2-2,5 hodiny.
Krok 3: Vykynutý bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, postříkáme vodou z rozprašovače a i s fólií ho sešoupneme na rozehřátou dlaždici v troubě a upečeme (230°C/45-50 minut).
Zveřejněno 21. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvasový chleba 1-2-3
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PwBz
Moje poznámka
Kvasový chleba 1-2-3
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PwBz
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 47 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Tématické fráze:
kvasový domácí chleba recept,
domácí kvasový chleba,
kvaśovy chleba,
chleba 1 2 3,
domácí chléb kvasovy,
hydratace chleba,
kváskový chleba 1-2-3,
chléb 1 2 3,
hydratace kváskového chleba,
kváskový chléb 1 2 3,
recept kváskový chléb 1 2 3,
kváskový chleb 3 2 1,
domácí kvasovy chleba recept,
kvasový a kváskový chléb,
česnekový chleba z kvasku,
chleba 1-2-3,
kváskový chléb 1-2-3,
chléb 1-2-3,
chleba 1,2,3,
kváskový chléb 1 2 3
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (24)
Najprv 40 g kvások, 100 voda, 100 žitná. (takže trochu viac - 240 g rozkvasu)Rozkvas klasika, potom 400 voda a 600 pšeničná chlebová, autolýza, semienka, soľ, rasca. Preklady v mise, ošatka. Pečené v jenskej mise.
Foto pridávam.
Aj ja som podľahla čaru kváskovania, napr. polovicou chleba niekoho obdarujem, aby som mohla piecť zase...aj keď včera bolo 32 st., nemám problém zapnúť rúru.
Pridávam foto.