Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 048 kJ / 1 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,05 g |
Tuky | 83,35 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 254 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 54,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapékací nádobu vymažeme olejem, poklademe plátky vařených oloupaných brambor a s citem osolíme. Na brambory položíme lehce nasolené rybí filety. Filety pokryjeme nakrájeným plísňovým sýrem.
Krok 2: Připravíme bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme.
Ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a mletým pepřem.
Provaříme mírným varem za stálého míchání po dobu asi 20 minut. Krok 3: Horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené rybí porce s nivou a bramborami.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme cca 35 minut.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme drceným pepřem.
Ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a mletým pepřem.
Provaříme mírným varem za stálého míchání po dobu asi 20 minut. Krok 3: Horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené rybí porce s nivou a bramborami.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme cca 35 minut.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme drceným pepřem.
Zveřejněno 2. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí filet zapečený v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pk16
Moje poznámka
Rybí filet zapečený v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pk16
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
zapečené rybí filety,
zapečený rybí filet,
zapecene file s bešamelem,
rybi file s bešamelová omáčka,
file s bešamelem,
zapečené rybí file s besamelem,
kapr v bešamelu,
rybí filety recepty,
rybí filé s bešamelem,
zapečený filet,
zapcene file s besamelem,
file zapečené s besamelem,
rýbí filety recept,
zapečené rybí prsty se sýrem,
filé s bešamelová omáčka,
treska s besamelovou omáčkou,
file v besamelove omacce,
zapečený rybí filet s brambory,
file s bešamelem a sýrem,
recept rybí filé s s bešamelem
Suroviny:
filet z ryb,
brambory,
sýr niva,
olej,
pepř mletý,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (3)
Sýr na ryby nedávám...
Součástí degustačního menu byl "Kapr na černo". Obsluha byla vzorná, ale než jsem jí stihl vyrazit z rukou džbánek s něčím co smrdělo po zkysnutém mléce, tak mi tu rybu utopenou v jakési kolomazi přelili kefírem
Bylo to příšerné, ale překvapení se konalo až doma, když jsem v mailu našel odkaz na právě vyhlášeného vítěze dvanáctého ročníku ankety Maurerůva výběru Grand Restaurant: https://m.ihned.cz/c1-65975370-nejlepsi-restauraci...
No, není nad osobní zkušenost, že
Já jsem prvně jedla zapečenou rybu - filé v troubě pokrytou plátkovým sýrem a na to rozšlehaná vejce,moc mi to chutnalo a občas toto udělám.