Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 048 kJ / 1 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,05 g |
| Tuky | 83,35 g |
| Vláknina | 4,70 g |
| Cholesterol | 254 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,25 g |
| Sacharidy | 54,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapékací nádobu vymažeme olejem, poklademe plátky vařených oloupaných brambor a s citem osolíme. Na brambory položíme lehce nasolené rybí filety. Filety pokryjeme nakrájeným plísňovým sýrem.
Krok 2: Připravíme bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme.
Ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a mletým pepřem.
Provaříme mírným varem za stálého míchání po dobu asi 20 minut. Krok 3: Horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené rybí porce s nivou a bramborami.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme cca 35 minut.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme drceným pepřem.
Ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a mletým pepřem.
Provaříme mírným varem za stálého míchání po dobu asi 20 minut. Krok 3: Horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené rybí porce s nivou a bramborami.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme cca 35 minut.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme drceným pepřem.
Zveřejněno 2. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí filet zapečený v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pk16
Moje poznámka
Rybí filet zapečený v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pk16
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 6 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 9 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 9 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 9 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 10 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 10 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 11 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 11 hodinami
Tématické fráze:
zapečené rybí filety,
zapečený rybí filet,
zapecene file s bešamelem,
rybi file s bešamelová omáčka,
file s bešamelem,
zapečené rybí file s besamelem,
kapr v bešamelu,
rybí filety recepty,
rybí filé s bešamelem,
zapečený filet,
zapcene file s besamelem,
file zapečené s besamelem,
rýbí filety recept,
zapečené rybí prsty se sýrem,
filé s bešamelová omáčka,
treska s besamelovou omáčkou,
file v besamelove omacce,
zapečený rybí filet s brambory,
file s bešamelem a sýrem,
recept rybí filé s s bešamelem
Suroviny:
filet z ryb,
brambory,
sýr niva,
olej,
pepř mletý,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (4)
Sýr na ryby nedávám...
Součástí degustačního menu byl "Kapr na černo". Obsluha byla vzorná, ale než jsem jí stihl vyrazit z rukou džbánek s něčím co smrdělo po zkysnutém mléce, tak mi tu rybu utopenou v jakési kolomazi přelili kefírem
Bylo to příšerné, ale překvapení se konalo až doma, když jsem v mailu našel odkaz na právě vyhlášeného vítěze dvanáctého ročníku ankety Maurerůva výběru Grand Restaurant: https://m.ihned.cz/c1-65975370-nejlepsi-restauraci...
No, není nad osobní zkušenost, že
Já jsem prvně jedla zapečenou rybu - filé v troubě pokrytou plátkovým sýrem a na to rozšlehaná vejce,moc mi to chutnalo a občas toto udělám.