Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 987 kJ / 2 626 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,73 g |
| Tuky | 19,88 g |
| Vláknina | 46,07 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,44 g |
| Sůl | 16,02 g |
| Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin.
Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme k němu lněné semínko a to vše zalijeme odměřenou vroucí vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchladnutí uložíme do lenice. Krok 2: K hotovému rozkvasu do nádoby pekárny přidáme záparu (je vhodné ji z lednice vytáhnout hodinu, dvě předem, aby se ohřála) a zbytek surovin a těsto necháme pekárnou jen umíchat (cca 12-15 minut), pak ji vypneme. Krok 3: Těsto necháme v zavřené pekárně nakynout (asi 2 hod), pak na hodinu zapneme program Pečení.
Hotový bochník z formy vyklepneme a necháme vystydnout na drátěné podložce.
Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme k němu lněné semínko a to vše zalijeme odměřenou vroucí vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchladnutí uložíme do lenice. Krok 2: K hotovému rozkvasu do nádoby pekárny přidáme záparu (je vhodné ji z lednice vytáhnout hodinu, dvě předem, aby se ohřála) a zbytek surovin a těsto necháme pekárnou jen umíchat (cca 12-15 minut), pak ji vypneme. Krok 3: Těsto necháme v zavřené pekárně nakynout (asi 2 hod), pak na hodinu zapneme program Pečení.
Hotový bochník z formy vyklepneme a necháme vystydnout na drátěné podložce.
Zveřejněno 14. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zrníčkový kvasový chléb z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9ogD
Moje poznámka
Zrníčkový kvasový chléb z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9ogD
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 37 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 20 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 24 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 25 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Tématické fráze:
zrnickovy chleb,
zrníčkový chleba,
zrníčkový pečení chleba,
zrninkovy chléb recept,
zrničkovy chleba recept,
slunecnicovy chleb z dp,
kvasový chléb,
zrníčkový chléb recept
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka celozrnna pšeničná,
žito,
pšenice,
semínka lněná,
voda,
voda,
mouka hladká,
otruby,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (3)