Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá pórková omáčka se sušenými rajčaty

Jednoduchá pórková omáčka se sušenými rajčaty je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Jemná chuť vytváří harmonický pokrm , který se hodí k těstovinám, nebo pečeným bramborám.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 904 kJ /
455 kcal
Bílkoviny19,06 g
Tuky28,61 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 103 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy30,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý pórek, rajčata a bílou část jarní cibulky nakrájíme na kousky. Česnek na plátky. Krok 2: Rozehřejeme máslo a zeleninu restujeme asi 3-4 minuty. Krok 3: Zasypeme moukou a po chvíli zalijeme studeným mlékem. Metličkou šleháme, aby nebyly v omáčce hrudky. Přidáme sůl a pepř a vaříme 10-15 minut. Krok 4: Ke konci vaření přimícháme nakrájenou zelenou cibulku a nasekané bylinky (nešetříme). Dochutíme. Krok 5: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Krok 6: Slité těstoviny přidáme k omáčce a společně prohřejeme.

Zveřejněno 9. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWKj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lWKj

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Velmi hezky naservírované a jistě i moc dobré. 😊

Petra Dvor.: Moc děkuji za zprávu i za pěknou fotku :-K:-K

Dobrý den, přidávám fotečku. Je to výborné. Nemohu se toho nabažit. :-)Budu to vařit často. <3:yes::yes:

Dnes jsem vařila k obědu a bylo to opravdu výborné.. chuť bazalky a libečku se sušenými rajčaty.. krásně to ladilo, mňam <3 Bylinky jsem bohužel měla sušené, příště snad budu mít čerstvé.. Akorád jsme s přítelem masožravci :-) takže jsem ještě na másle orestovala plátky kuřecího masa a dala na těstoviny.. Mňamka, ukládám a příště snad stihnu i vyfotit :-K

LenkaRojtova: Leni moc děkuji za milou zprávu...;-);-):-K

Výborné zpestření s tím libečkem ;-)

Tématické fráze:
omáčka se sušenými rajčaty, porková omáčka recept, pórková omáčka, porkovo syrova omacka, pomazánka se sušenými rajčaty a porkem, porkova omáčka s kuřecím kuřecím masem, porková omáčka top recepty, recept omáčka se sušenými rajčaty, sýrová omáčka se sušenými rajčaty, se susenymi rajcaty, testoviny s porkem a susenymi rajcaty, smetanova omacka s porkem, recept na hednoduchou omacku, syrova omacka se susenyma rajcatama

Suroviny:
pórek, rajče sušené v oleji, česnek, cibulka jarní, mléko plnotučné, máslo, mouka hladká, bazalka čerstvá, libeček čerstvý, pepř mletý, sůl, těstoviny makaróny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu