Krkovičkovy klobásky
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je sice náročná, ale jejich chuť vám námahu vynahradí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 73 030 kJ / 17 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 954,59 g |
Tuky | 1 502,62 g |
Vláknina | 10,64 g |
Cholesterol | 2,77 g |
Sodík | 44,05 g |
Sůl | 106,00 g |
Sacharidy | 24,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček vykostíme a zbavíme kůže. Tyto odřezky uvaříme a vývar použijeme později.
Krok 2: Bůček bez kosti a bez kůže nakrájíme na méně než 1 cm kostičky a promícháme s dopředu namíchanou směsí koření a všeho ostatního. Maso zatížíme a necháme v lednici cca 4-5 dní uležet.
Krok 3: Když je maso řádně naložené, umeleme 2x najemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlý vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca půl litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu).
Krok 4: Do takto připraveného prátu důkladně vmícháme nakrájený bůček. Plníme do vepřových střívek, necháme odpočinout do druhého dne. Potom udíme cca 4-5 hodin.
Zveřejněno 6. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovičkovy klobásky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqg1
Moje poznámka
Krkovičkovy klobásky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqg1
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 4 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 4 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 13 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 4 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 7 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 7 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 8 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 9 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 10 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 12 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 12 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí klobásy recept,
klobásy recepty,
jehněčí klobásy,
domácí jehněčí klobásy,
hovězí klobásy,
hovězí prát,
domácí salámy klobásy recepty,
klobasy recept,
krkovičkovy domaci klobásy,
recept na klobasky,
jehněči klobásy recepty,
hovězí klobásy recept,
recepty na klobásy,
recept na jehněčí klobásy,
recept jehneci klobasy,
klobasy z bucku,
recept na klobasy,
top klobasy recepty,
recept na dobré klobásy,
maso na spojku do klobás
Suroviny:
bůček vepřový,
maso hovězí,
vývar masový,
sůl,
česnek,
pepř mletý,
kmín mletý,
praganda,
cukr moučkový,
ořech muškátový,
paprika
Komentáře (16)
Jarda
Jj, díky, měl jsem vygůůůgleno totéž
Leč, pokud si Igor55: příp i vy myslíte, že čerstvé hovězí maso je totéž co ještě teplé hovězí maso, tak se asi budeme dohadovat (dohodovat) i nadále, že
Děkuji za recept!