Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč z kynutého bramborového těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 101 kJ /
4 804 kcal
Bílkoviny88,42 g
Tuky172,63 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 254 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy712,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, lžičky cukru a vlahého mléka uděláme kvásek. Mouku prosejeme, přidáme kvásek a všechny zbývající suroviny. Vypracujeme hladké těsto a necháme pod utěrkou asi hodinku kynout. Krok 2: Připravíme drobenku. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme menší obdélník. Posypeme střed drobečky a na to dáme částečně vymačkaná jablka. Posypeme skořicí, cukrem a opět trošku drobečky. Krok 3: Obě strany těsta přeložíme přes sebe. Koláče potřeme vidličkou rozšlehaným bílkem, který nám zbyl a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. do zlatova.

Zveřejněno 22. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DK9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DK9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dnes upečeno, mě mile překvapil výsledek, ale u mého manžela stále vedou mé koláče ( i tak upeču znovu )

Dnes jsem vyzkoušela, všem moc chutnal a vypadal nádherně. Chválím a brzy budu dělat znovu.

Tak jak jsem slíbila, koláč jsem dnes upekla:-K. Asi před půl hodinou jsem ho vyndala z trouby a nevydržela jsem a ještě vlažný jsem zakrojila :-O. Je výborný :yes::yes::yes:.Přiznám se, že jsem zapomněla koupit malou Majolku® :-) a domácí jsem kvůli 1 lžíci do těsta dělat nechtěla, tak jsem zadělal bez Majolky®, ale i tak je koláč skvělý:-D.

bystrouska: :-K Sendy: :-K Děkuji Vám, jsem moc ráda, že chutnalo.:-K:-K

Chápu to dobře, že jsou z těsta 2 záviny? Láká mě vyzkoušet, vypadá moc dobře

Gabina: Ano dva kusy..;-)

Miládka s chutí a denně zveřejňuje běžně neznámé recepty, obvzlášť ty, kdy do běžných jídel přidá třeba jen tarhoňu a všichni se z toho můžete potentovat blahem :no::no: ta takový svůj recept nesmázne nikdy:-((

Martick@: proč by mazala své hezké recpty? Ještě hezčí fotky? Jestli máte mindrák, zkuste to taky tak:-D, něco uvařte, vyfoťte a pak se nechte urážet od lidí, kteří jen koukají a kritizují z povzdálí;-)

Martick@: Tolik zloby a zapšklosti, kvůli receptům na jídlo? Kam spějeme , jako lidé? Mee Recept ????;-(

A potom, že nejde uveřejnit běžně neznámý recept! ;-)

mika59: Nenechte se vyvézt z míry, protože komentář Martick@ je pod Vaši úroveň a vůbec pod úroveň s k o r o všech komentujících. Pěkný den!

mamenka: :-K:-K

Opět zajímavý recept, jak ozvláštnit běžný jablkový závin. Určitě brzy vyzkouším a určitě to bude výborný recept /ostatně od Vás jako vždy/. Zdravím a děkuji.

mamenka: Já děkuji..je vláčný a možná druhý den ještě lepší..díky a taky zdravím..:-K:-K

Nádherný koláč :yes:, vypadá, že bude trochu pracnější :-O, ale určitě stojí za vyzkoušení :-8. Plánuju upéct ho na příští prodloužený víkend, tak snad mi do toho něco nepřijde :-). Dám vědět jak dopadl :-*.

bystrouska: Vlaďko není vůbec pracnější, je to kynuté těsto, kde jsou jen brambory přidány.. a je vláčné ;-) Děkuji :-K

Tématické fráze:
kynute bramborové těsto, bramborové těsto na koláč, bramborové kynuté těsto, koláče z kynutého těsta, zavin kynuty z bramoroveho těsta, koláč z bramborového těsta, jablkový koláč z kynutého těsta, recepty z bramborového těsta, bramborové těsta kynuté, recepty, kynuté těsto s jablky, moučník z bramborového kynutého těsta, výborný jablkový závin z kynutého těsta, jablkový koláč, kynutý jablkový koláč, kynutý koláč s bramborem, neznamy recept na kolač, bramborový koláč s jablky a drobenkou, koláč z kynutého těsta, kynuté těsto s bramborem, kynutý koláč s jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, mléko, cukr, žloutek, majonéza, máslo, droždí, sůl, kůra citronová, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, jablko, skořice, cukr, rozinky,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu