Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 246 kJ / 59 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 13,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hořčici, kečup, worcester a lák umícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout. Do směsi přidáme dle chuti buď cca 140 g majonézy nebo zakysané smetany, případně kombinaci obojího. Dle potřeby si můžeme dip (zálivku) naředit ještě lákem dle požadované hustoty.
Krok 2: Zeleninové saláty uděláme klasicky z různých druhů čerstvé zeleniny - paprika, okurka, ledový salát, rajčata, čínské nebo hlávkové zelí, předvařený květák či brokolice..., kdy můžeme přidat i na kostičky nebo nudličky pokrájené sýry nebo pokrájená vařená vejce. Kořenit je již není nutné a solit minimálně nebo vůbec, protože dip (zálivka), kterým budeme salát pokapávat, je dostatečně pikantní a salát tak dochutí dostatečně.
Krok 3: Pokud dip (zálivku) nespotřebujeme všechnu, můžeme ji v klidu uchovat v chladničce na další dny, kdy si budeme chtít udělat další čerstvý salát.
Krok 4: Kdo rád pikantní chutě, dip (zálivku) opepří čerstvě mletým pepřem nebo může dochutit čerstvým nebo sušeným chilli. Vše dle vlastní chuti.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Moje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Nejnovější recepty
Závin s hruškou a hermelínem
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 15 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno 10. 10. 2025 20:56:35
Fazolová pomazánka
Přidáno 10. 10. 2025 17:22:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kelímková jogurtová buchta s drobenkou
Kajkajak před 5 hodinami
Hraběnčiny řezy
HankaVav před 8 hodinami
Chléb z kvásku
Olga077 před 9 hodinami
Jáhly se švestkami
Monkrizova před 11 hodinami
Chléb s omeletou (vaječný řízek)
jeho.vysost.zeli před 11 hodinami
Krémová cibulačka
Jitkazmecka před 11 hodinami
Koláče podle babičky
Eva_H před 11 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
schoeniger před 12 hodinami
Domácí utopenci
Simona Maskova před 12 hodinami
Tématické fráze:
dip na zeleninový salát,
dip na salát,
dip k čerstvé zelenině,
zálivka na zeleninový salát,
dip na zeleninové saláty,
dip do salátu,
zálivka na zeleninový salát recept,
dip k salatu,
majonezová zálivka na salát,
dip k zelenině,
zálivka do zeleninového salátu,
jak udělat dip,
dip do salát,
dip z hořčice,
jak uchovat ledový salát,
dib na salát,
dip na hlávkový salát,
dip na římský salát,
dip do zeleninového salátu,
zeleninový dip
Suroviny:
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
lák z okurek,
majonéza,
pepř mletý
Komentáře (4)