Postup přípravy
Krok 1: Husaciu pečeň necháme odležať v mlieku na chlade 12 hodín.
Krok 2: V menšom kastróliku roztopíme husaciu masť a pečeň v celku na nej opražíme.
Krok 3: Opečenú nakrájame na plátky a servírujeme s horčicou a chutney. Podávame s bielym chlebom.
Zveřejněno 18. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQMY
Moje poznámka
Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQMY
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 6 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 7 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 9 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 20 minutami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Guláš staré rančerky
ErikaU před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
RadunkaD před 2 hodinami
České housky-rohlíky
RadunkaD před 2 hodinami
Jablečná buchta s čokoládovou polevou
snezurka před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 5 hodinami
Tématické fráze:
foie gras - husí játra recept,
foie gras cena,
husí játra foie gras recept,
kolik stojí husa,
játra s dijonskou hořčicí,
chutney,
husí terina recept,
foas gras,
luxusní předkrm,
luxusní předkrmy,
chutney recepty,
husaci pečeň co to je,
krmena husi jatra,
je to inak,
vykrmena husi jatra foie gras,
ověřená veka - recept,
předkrm foisgras,
husí játra předkrm foie gras recept,
ktere sadlo nema cholesterol kachni nebo husi,
játra fois grass
Suroviny:
chutney mangové,
chutney mangové
Komentáře (55)
Pamatuji, když máti cpávala do husích krků jakési šišky z čehosi. Husí dospělce kupovala u ověřených chovatelů a pár týdnů před exekucí je držela v bednách upravených právě k účelu vykrmování nebohého ptactva. Dnes by za něco podobného maminku patrně pohnali před soud. Avšak jater jsme si doma moc neužili! Tři sourozenci byli z domu, tak aspoň dostali játra v sádle ve skle, že aby si užili...
Chystám se na Rembrandta do Budapešti a vedle potěchy oka určitě potěším i své nitro
*****
...škoda, že Moshe: emigroval - odzkoušených židovských receptů není nikdy dost...
Tak už se mi to podařilo. Doufám, že to nevadí.
K receptu jako takovému nemám připomínky, kdo chce a může, nechť si ho uvaří
Hrůzostrašné jsou tu čas od času náhražkové recepty na něco jako "tiramisu" z pomazánkového másla, nebo konzerva paštiky v kuřeti na paprice
Já za recept děkuju, až se mi dostanou jatýrka do ruky, vím co s nima.
(A začínam bojovať proti cholesterolu.)
Přeju všem, kterých se počítání peněz netýká, život bez dluhů a čisté svědomí
Jinak chci ještě říct, že by třeba lépe takovéto gurmetské recepty ocenili na Labužníku
Moshe, musím si najpr v Maďarsku kúpiť husací tuk. A potom počkať na nejakú sviatočnú príležitosť.
Aby sa dosiehla chrumkava korka a vláčne vnútro pečeň vy si mala pripravovať v toľko masti aby tam pečienka bola do 3/4 zaliata. Z každej strany cca 7minut. Masť je potrebene rozohriať a pečeň musí byť osušené, inaj vobec neprska. A je hotovo.