Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Máte rádi loupáčky? Pokud ano, máme pro vás inspiraci na jeho vylepšení. Vykynuté loupáčkové těsto je rozváleno na plát a potřeno máslovou náplní se skořicí. Po zarolování a smotání vznikne věnec, který potěší nejen na oko, ale i na zub.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 199 kJ / 4 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,30 g |
| Tuky | 198,30 g |
| Vláknina | 27,90 g |
| Cholesterol | 957 mg |
| Sodík | 3,35 g |
| Sůl | 8,22 g |
| Sacharidy | 568,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ohřejeme mléko s vodou a trochou cukru, přidáme rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Mezitím v míse smícháme mouku, zbytek cukru, sůl, žloutky, citronovou kůru, rum a rozpuštěné máslo.
Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme do mísy, vypracujeme těsto, které necháme minimálně 45 minut kynout na teplém místě, během této doby můžeme těsto 1-2x promíchat, abychom do těsta dostali ještě více vzduchu. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník silný asi 4 mm.
Krok 4: V rendlíčku povolíme máslo, zamícháme do něj moučkový cukr, vanilkový cukr, skořici a tím pomažeme rozválený plát těsta.
Krok 5: Těsto stočíme do rolády, ostrým nožem roládu podélně rozřízneme, ale nedokrojíme do konce. Vzniklé dva pruhy omotáme kolem sebe do copu, stočíme do věnce a spojíme přitlačením obou konců k sobě.
Krok 6: Věnec necháme minimálně 30 minut kynout a až pak vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut.
Krok 7: Po vytažení z trouby pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.
Zveřejněno 25. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r4R
Moje poznámka
Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r4R
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 4 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 5 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 1 hodinou
Vajíčka z trouby
Sahula před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 2 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 2 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 4 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 6 hodinami
Tématické fráze:
skořicový věnec ládi hrušky,
skořicový věnec od ládi hrušky,
skořicový cop,
kringel ládi hrušky,
kynutý skořicový věnec,
skořicový pletenec láďa hruška,
skořicový věnec láda hruška,
recepty ládi hrušky skoricovy venec,
lada hruška skořicový věnec,
recepty ládi hrušky skořicový pletenec,
skořicový cop ládi hrušky,
skořicivý věnec,
láda hruška skořicový pletenec,
skořicový věnec hruška,
skořicový pletenec od ládi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky skořicový pletenec,
skořicový pletenec ládi hrušky,
kynutý skořicový cop,
skiricovy věnec,
recept:skořicový věnec
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
voda,
máslo,
cukr,
sůl,
žloutek,
kvasnice,
kůra citronová,
rum,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (32)
Doporučujem, kto hľadá spoľahlivý recept na kysnutý múčnik, má ho pred sebou.