Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 664 kJ / 4 461 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 109,28 g | 
| Tuky | 272,41 g | 
| Vláknina | 15,00 g | 
| Cholesterol | 495 mg | 
| Sodík | 1,23 g | 
| Sůl | 2,81 g | 
| Sacharidy | 385,50 g | 
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku se solí, vejce a sádlo, přilijeme kvásek a dobře zaděláme. Podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko.
Dáme kynout na teplé místo. Krok 2: Mleté škvarky smícháme se sádlem, event. přisolíme. Z těsta rozválíme velkou čtvercovou tenčí placku. Celou ji pomažeme změklou škvarkovou hmotou až do krajů. Rohy čtverce ohneme do středu placky a opět rozválíme. Ještě jednou zopakujeme. Znovu rozválíme na čtverec, pravý okraj ohneme vlevo tak, aby zbyla 1/3 levého těsta, tu pak přehneme vpravo, takže máme tři vrstvy na sobě. Opět rozválíme. Nyní máme obdélník. Naposledy skládáme na třetiny horní a dolní konec a rozválíme. Krok 3: Ostrým nožem rozkrájíme na čtverce, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo jinými semínky. Přendáme na pečící papír na plechu a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme na 180°C do zlatova. Pozor na to, aby byly čtverce dobře propečené. Pečeme každopádně minimálně 30 min i více.
Zveřejněno 25. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Škvarkové pochutnání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/go6l
Moje poznámka
					
				
Škvarkové pochutnání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/go6l
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							škvarkový pagáček recept, 
						
						
							dobré recepty z droždí, 
						
						
							recepty z mletých škvarků, 
						
						
							škvarkové pagáčky recept, 
						
						
							rychlí recept na svarkove pagace, 
						
						
							pečeme z mletých škvarků, 
						
						
							mleté škvarky se sadlem, 
						
						
							příprava škvarků, 
						
						
							recepty ze se škvarkama
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr, 
						
						
							droždí, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							vejce, 
						
						
							semínka sezamová
						
					
	
			
	
	
Komentáře (5)
A bramborové placky manželovy babičky Růženky, tenoulinkaté, pomazané rozpuštěným sádlem, posypané mákem s cukrem a ztočené do neuvěřitelně tenkých ruliček. Dodnes mě mrzí, že jsem si neřekla o její poměry ingrediencí. I když jsem se hodně přiblížila, takové jako ona, je neudělám. Zdravím.