Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 664 kJ / 4 461 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,28 g |
| Tuky | 272,41 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 495 mg |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 2,81 g |
| Sacharidy | 385,50 g |
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku se solí, vejce a sádlo, přilijeme kvásek a dobře zaděláme. Podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko.
Dáme kynout na teplé místo. Krok 2: Mleté škvarky smícháme se sádlem, event. přisolíme. Z těsta rozválíme velkou čtvercovou tenčí placku. Celou ji pomažeme změklou škvarkovou hmotou až do krajů. Rohy čtverce ohneme do středu placky a opět rozválíme. Ještě jednou zopakujeme. Znovu rozválíme na čtverec, pravý okraj ohneme vlevo tak, aby zbyla 1/3 levého těsta, tu pak přehneme vpravo, takže máme tři vrstvy na sobě. Opět rozválíme. Nyní máme obdélník. Naposledy skládáme na třetiny horní a dolní konec a rozválíme. Krok 3: Ostrým nožem rozkrájíme na čtverce, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo jinými semínky. Přendáme na pečící papír na plechu a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme na 180°C do zlatova. Pozor na to, aby byly čtverce dobře propečené. Pečeme každopádně minimálně 30 min i více.
Zveřejněno 25. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové pochutnání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/go6l
Moje poznámka
Škvarkové pochutnání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/go6l
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
škvarkový pagáček recept,
dobré recepty z droždí,
recepty z mletých škvarků,
škvarkové pagáčky recept,
rychlí recept na svarkove pagace,
pečeme z mletých škvarků,
mleté škvarky se sadlem,
příprava škvarků,
recepty ze se škvarkama
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
droždí,
mléko,
vejce,
sádlo,
sůl,
škvarky,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (5)
A bramborové placky manželovy babičky Růženky, tenoulinkaté, pomazané rozpuštěným sádlem, posypané mákem s cukrem a ztočené do neuvěřitelně tenkých ruliček. Dodnes mě mrzí, že jsem si neřekla o její poměry ingrediencí. I když jsem se hodně přiblížila, takové jako ona, je neudělám. Zdravím.