Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Udělejte radost milovníkům čokolády o velikonočních svátcích a připravte čokoládové zajíčky, plné kokosové náplně. Příprava je složitější, ale dle velice podrobného receptu si s ní určitě poradíte.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 411 kJ / 1 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,10 g |
Tuky | 86,16 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 158 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 109,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na náplň svaříme smetanu s medem. Odstavíme, vmícháme kokos a přidáme na menší kousky nalámanou čokoládu. Směs mícháme až do úplného rozpuštění čokolády a necháme zchladnout.
Krok 2: Do vychladlé náplně vešleháme nebo vmícháme změklé máslo.
Krok 3: Mléčnou čokoládu nalámeme nebo nasekáme na menší kousky. Větší polovinu rozehřejeme buď v nějakém menším temperovacím elektrickém přístroji nebo v kastrůlku s dvojitým pláštěm, kam se vlévá voda. Nebo pak v nerez misce, těsně položené na rendlíku s vodou.
Krok 4: Miska by měla být nad hladinou a čokoláda se bude rozehřívat pouze nad párou. Musíme dávat pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody.
Krok 5: Čokoládu rozehřejeme maximálně na 45 °C, odstavíme a po částech vmícháme zbytek čokolády. Tím čokoládu temperujeme, použijeme ji při teplotě 30 °C.
Krok 6: Silikonovou formu na čokoládu ve tvaru zajíčků za pomocí štětce v tenké vrstvě vymažeme rozpuštěnou čokoládou, dáme do chladu.
Krok 7: Po ztuhnutí ještě jednou zopakujeme. Opět dáme do chladu, pak přidáme náplň a opět dáme ztuhnout.
Krok 8: Pak ještě shora čokoládou zajíčky uzavřeme a dáme na několik hodin důkladně ztuhnout.
Krok 9: Zajíčky opatrně z formy vyloupneme.
Zveřejněno 13. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMg8
Moje poznámka
Čokoládoví zajíčci s kokosovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMg8
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Tématické fráze:
kokosová náplň,
jak udělat kokosovou náplní,
kokosová náplň recept,
čokoládoví zajíčci s kokosem
Suroviny:
čokoláda mléčná,
smetana ke šlehání,
med,
kokos strouhaný,
čokoláda mléčná,
máslo
Komentáře (17)
Někdy se pokusím udělat větší tvary než pralinky, ty se mi daří.