Suroviny
Porce: 10 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 263 kJ / 2 453 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 163,23 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 380 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 221,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky pokojové teploty vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a cukrem dotuha. Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku tvoříme kolečka a kolem krajů uděláme pusinky - špičky, viz foto. Pečeme (sušíme) na 100°asi 80 minut - použila jsem horkovzduch.
Krok 2: Korpusy necháme vychladnout. Rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s tukem a košíčky ponoříme spodní částí do čokolády. Položíme na mřížku na chvíli okapat, pak dáme na alobal nebo pečící papír zatuhnout. Takto připravené košíčky můžeme skladovat v suchu i několik dní - musí být v uzavřené nádobě, aby nezvlhly.
Krok 3: Na krém vyšleháme bílky s cukrem a pomalu po částech zašleháváme změklé máslo. Nakonec přidáme jahodovou nebo jinou marmeládu a prošleháme.
Krok 4: Košíčky naplníme krémem a ozdobíme např. želé bonbony.
Zveřejněno 15. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové dortíčky s jahodovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gorZ
Moje poznámka
Sněhové dortíčky s jahodovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gorZ
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 10 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
Flyer01 před 2 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 2 hodinami
Lívance z podmáslí
MonkaF před 2 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 2 hodinami
Kuře na paprice
TerunkaKr před 4 hodinami
Šumavské topinky
Moanka před 4 hodinami
Špenátová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Rebeca před 5 hodinami
Pečená švestková a jablečná povidla
Neduch před 5 hodinami
Jednoduché langoše
Lucie1001 před 6 hodinami
Tématické fráze:
sněhový ježek,
sněhoví ježci,
zakusek snehovy jezek,
sněhové pečivo s krémem,
snehovy ježci,
sněhovy ježci se šlehačkou,
retro zakusek jezek,
pěnový ježek recept,
sněhový ježek s e sněhovou náplní,
sněhových jezci,
ježci ze sněhového těsta,
sněhové dortíky,
dezert pavlova roman petr vaněk,
sněhový ježek recept,
sněhove pecivo pavlova recept,
jezci ze snehu,
kosicky ze snehoveho testa,
ježek dortík ruzovy,
dort s bílkovou náplní,
sněhových jezek
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
sůl,
bílek,
cukr moučkový,
máslo,
jahodová marmeláda,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený
Komentáře (13)
k receptíku: s tou čokoládou je to zajímavé, daly by se z toho udělat i kuličky
Ty kuličky by asi vyžadovaly menší kousky. Takhle se to dalo po vychlazení z toho talíře vyklopit, a krájet jako dortík. To pěnové trochu povolí a malinko natáhne tu čokoládu.
...říkalo se tomu (sněhoví) ježci
***
"Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem"
Máte odzkoušeno? Jak dlouho po naplnění vydrží?
Náhodou jsem tento týden zkoušel něco podobného - jednoporcovky PAVLOVA (stejné suroviny + škrob)
No, co se výdrže týká, byl to propadák...
našla jsem odkaz, kde paní plní košíčky pařížskou šlehačkou a taky doporučuje tak den:
https://www.ekucharka.net/dortiky-z-bilku
no jo, ježci