Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní piškotová roláda bez mouky

Roláda bez mouky je ideální pro všechny, kdo hledají lehký a bezlepkový dezert. Tato jemná a nadýchaná roláda je připravena z kvalitních ingrediencí, je plněná bohatým krémem, oblíbeným ovocem a potěší svým vzhledem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

5jideldenne 5jideldenne

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 38 min Doba tepelné úpravy: 12 min

50 min (38 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 172 kJ /
2 431 kcal
Bílkoviny80,22 g
Tuky196,74 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 879 mg
Sůl2,09 g
Sacharidy70,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C.
Oddělte bílky od žloutků.
Plech vyložte papírem na pečení. Krok 2: Ušlehejte sníh z bílků se špetkou soli.
Žloutky společně se sladidlem šlehejte do pěny až "zbělá" a přidejte k nim citrónovou kůru. Krok 3: Postupně vmíchejte sníh z bílků a mandlovou mouku do žloutkové směsi. Pěkně zlehka a po malých částech! Krok 4: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a roztáhněte do celé plochy plechu. Krok 5: Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte cca 10-12 minut. Hlídejte, jakmile začne těsto chytat barvu, vyndejte ho ven. Krok 6: Připravte vlhkou utěrku a těsto s papírem přendejte na utěrku pečeným těstem k utěrce a papírem k vám a papír sloupněte, jde to lehce:-) Krok 7: V nádobě vyšlehejte šlehačku se sladidlem, do ušlehané pak vmíchejte lučinu. Krok 8: 1/3 směsi oddělte, zbytek natřete na upečený plát těsta, posypte jahodami po celé ploše a pak srolujte. Krok 9: Zbylou směsí potřete roládu, posypte kokosem, ozdobte jahodami a mátou a servírujte

Zveřejněno 15. 7. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8V2r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8V2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept pěkný, jen ta náhradní sladidla ... nedávno jsem poslouchala diskuzi na toto téma a odbornice tomuto trendu nebyla nakloněna. Není to takový přínos pro zdraví, jak vyživoví poradci tvrdí. Jak se říká, všeho s mírou;-)

srettka: Souhlasím, ale já se snažím nesladit vůbec, ale pokud dělám jídlo i pro rodinu, nějak přisladit musím. Ve skutečnosti toho dávám opravdu málo. Pro normální piškotovou roládu byste dávala 10 dkg cukru, já dala dvě lžíce erytritholu www.vitalcountry.cz/erythritol/?gclid=Cj0KCQjwyLDpBRCxARIsAEENsrLSbklOZPApQKdhtVFuNiY0D5TWSoDtbRpv0E8aiH01mCbTTiNJGAoaApZhEALw_wcB
. Naschvál se zeptám margit Slimákové co si o erythritolu myslí:-).

Tématické fráze:
piškotová roláda, piškot bez mouky, piškotové těsto bez mouky, roláda z mandlové mouky, roláda bez mouky, mandlový piškot bez mouky, piskot z mandlove bez mouky, piškot z hladké mouky, mandlová mouka recepty roláda recept, rolada z mandlove bez mouky, kávová roláda bez mouky se, recept roláda z mandlové mouky, piškotové testo bez bez mouky, piškot bez bez mouky, piškot z mandlové mouky, rolada bez mouky mandlová, roláda těsto bez bez mouky, piškoty z mandlové mouky, piškt bez bez mouky, piškotová kokosová roláda bez bez mouky

Suroviny:
vejce, sůl, mouka mandlová, sladidlo, kypřicí prášek bez fosfátů, smetana ke šlehání, lučina, jahody, kůra citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu