Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,15 g |
Tuky | 218,00 g |
Vláknina | 162,75 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 2,71 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 274,35 g |
Postup přípravy
Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme rozškvařenou na kostičky pokrájenou slaninou. Krok 2: Fazolkový salát s Istanbulem:
Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka, ale nesmíme je rozvařit. Scedíme a necháme vychladit. Z oleje, octa, soli, pepře, cukru a jemně krájené cibule připravíme zálivku a nalijeme jí na fazolky. Istanbul rozdrobíme na kostky a posypeme jím salát. Bazalku nebo petrželku nadrobno nasekáme a ozdobíme jí salát. Zelené lístečky skvěle doplní chuť salátu. Chutná s chlebem. Krok 3: Fazolkový salát s makarony:
Do salátové mísy vlijeme ocet, vmícháme bazalku, majoránku a posekanou petrželku. Cibuli najemno nasekáme, můžeme ji spařit horkou vodou a spolu s prolisovaným česnekem ji dáme do mísy. Makaróny uvaříme v osolené vodě, uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Pak je pokrájíme, smícháme s pokrájeným tuňákem a vmícháme do marinády. Čerstvé fazolky pokrájíme a uvaříme, sterilované přidáme do mísy přímo. Vše necháme odležet na chladném místě. Před podáváním vmícháme olej a trochu sardelové pasty a podle chuti dokořeníme. Krok 4: Fazolkový salát s ovčím sýrem:
Fazolky uvaříme ve slané vodě a scedíme. Cibuli jemně nakrájíme, posolíme, zalijeme citrónovou šťávou a přidáme olej. Olivy nakrájíme na kolečka, smícháme s fazolemi, směsí oleje, citrónu a cibule, urovnáme na mísu a postrouháme ovčím sýrem. Krok 5: Fazolkový salát s ořechy:
Fazolky očistíme, nakrájíme asi na 1 cm kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vystydnout. Vlašská jádra pokrájíme na čtvrtky, lísková nahrubo umeleme. Smícháme s fazolkami. Z ostatních přísad uděláme zálivku. Česnek je lépe nadrobno usekat nebo nakrájet než utřít. Salát přelijeme zálivkou a necháme uležet a vychladit. Můžeme podávat i jako předkrm nebo s pečivem jako večeři.
Zveřejněno 31. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Moje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 2 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 2 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 2 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 4 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 4 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 7 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 7 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 7 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 7 hodinami
Tématické fráze:
fazolkový salát,
fazolkove salaty,
recept salát fazolových,
fazolkový salát recept,
salat istanbul,
sýr istanbul,
fazol + cibule + olej
Suroviny:
fazolky zelené,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
slanina,
fazolky zelené,
sůl,
olej,
ocet,
cibule,
pepř,
sýr,
cukr,
bazalka čerstvá,
lusky fazolové,
těstoviny makaróny,
tuňák v oleji,
pasta sardelová,
olej,
pepř,
ocet,
majoránka,
bazalka čerstvá,
petrželka,
česnek,
fazolky zelené,
olej,
cibule,
citron,
pepř,
olivy,
sýr ovčí,
lusky fazolkové,
ořechy vlašské,
ořechy lískové,
pepř,
citron,
olej,
česnek
Komentáře (17)
Tá 5-ka mi je povedomá a viem, že som robila šalát z nich s orechami - vybavuje sa mi opekanie orechov na panvici, len neviem, ktorý recept, či podľa maris, či podľa gmp...
č.1 tiež robím...