Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 360 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,97 g |
Tuky | 27,05 g |
Vláknina | 43,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 41,75 g |
Postup přípravy
Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme, dochutíme citrónovou šťávou a okořeníme bílým nebo zeleným mletým pepřem. Krok 2: Salát z fazolek a salátové okurky:
Očištěné a omyté fazolky uvaříme v osolené vodě v poodkrytém hrnci do poloměkka. Odcedíme, propláchneme studenou vodou a nakrájíme na jemnější šikmé nudličky. Okurku oloupeme, nastrouháme na hrubší nudličky, promícháme s fazolkami a zalijeme rozkvedlaným jogurtem, ochuceným mletým pepřem a česnekem utřeným se solí. Navrchu posypeme koprem. Krok 3: Jednoduchý salát z fazolek:
Očištěné fazolky nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a ve vroucí osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Odcedíme, necháme okapat, vložíme do mísy, přidáme česnek utřený se solí, pepř, cukr a ocet a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme v chladu proležet. Při podávání sypeme koprem, cibulkou nebo petrželkou. Krok 4: Salát z fazolek se zálivkou ze zakysané smetany a Nivy:
Dva díly zelených a jeden díl žlutých fazolek očistíme, překrájíme a v mírně osolené vodě se snítkou saturejky uvaříme doměkka. Scedíme a necháme prochladnout. Vlažné fazolky polejeme ochucenou zakysankou (nebo ochuceným jogurtem), necháme vychladit a podáváme posázené půlkami cherry rajčátek a posypané oblíbenou bylinkou (petrželka, pažitka, bazalka…) Krok 5: Salát z fazolových lusků s francouzským dresinkem:
Lusky povařené ve slané vodě nakrájíme hodně šikmými řezy, přidáme cibulku, prosolíme a po chvíli propláchneme studenou vodou. Přidáme francouzský dresink na saláty.
Smícháme a prošleháme. Zdobíme čtvrtkami vařených vajec a rajčat.
Zveřejněno 1. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový salát 5x podruhé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRn1
Moje poznámka
Fazolkový salát 5x podruhé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRn1
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 6 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 30 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 38 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 49 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
fazolkový salát,
salát ze žlutých fazolek,
salá s fazolkami a koprem,
žluté fazolky salat
Suroviny:
fazolky žluté,
čočka,
rajče cherry,
okurky sterilované,
sůl,
šťáva citronová,
olej olivový,
fazolky zelené,
okurka salátová,
jogurt,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
kopr,
fazolky zelené,
sůl,
pepř mletý,
olej,
česnek,
ocet,
cukr,
kopr,
petrželka,
fazolky zelené,
fazolky žluté,
saturejka,
sůl,
smetana zakysaná,
strouhaná niva,
pepř,
paprika čerstvá červená,
lusky fazolové,
sůl,
cibule,
olej olivový,
ocet jablečný,
hořčice francouzská,
sůl,
vejce,
rajče
Komentáře (15)
Tú marinádu mám rada na hocičo aj na kapustu - zelí.