Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 181 kJ / 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,78 g |
Tuky | 3,81 g |
Vláknina | 15,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,54 g |
Sůl | 6,30 g |
Sacharidy | 51,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme jemně nakrájené nudličky masa (asi 200g a více) a za stálého míchání dusíme na mírném ohni a přidáváme předem k ruce připravené ingredience: sůl, glutasol (lze vynechat), 1 lžičku sladké papriky, 1 lžička grilovacíhokoření (lze vynechat) ½ lžičky kari koření, pepř podle chuti, asi 2 lžičky hořčice, 2-3 lžíce kečupu, 1 - 2 prolisované česneky, asi 2-3 lžičky sójové omáčky, 1-2 lžičky worcesteru. Velmi mírně podlijeme a chvíli dusíme.
Krok 2: Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa) a když se šťáva a tuk oddělují (šťávy je malé množství a je hustá). Pokud máme masa málo, můžeme během dušení přidat na hrubší nudličky pokrájenou uzeninu (měkčí klobásu, salám, vuřty nebo párky). Kdo rád výrazně ostré pokrmy, přidá i jemně pokrájenou feferonku, pálivou papriku nebo chilli. Solit opatrně, hlavně kvůli sójové omáčce a také pokud použijete grilovací koření, to je také hodně slané. Podáváme s rýží nebo s chlebem.
Zveřejněno 3. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švejžužu po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n30Y
Moje poznámka
Švejžužu po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n30Y
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 6 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 2 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 2 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 3 hodinami
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 4 hodinami
Květák smažený v troubě
RaeRea před 4 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 5 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 5 hodinami
Tématické fráze:
svejzuzu,
švej žužu,
vepřové švejžužu,
svejcuzu,
zvejžužu,
švejžužu recept,
čvej žužu,
sveizuzu,
cina svejzuzu,
recept na švejžužu,
čínské jídlo švejčužu,
svei zuzu,
svejcouzu,
švejžužu veprove,
svejsuzou,
šwej žužu,
jak se dela svejzuzu,
domaci zvejzužu,
vepřové nudličky svejžužu,
vepřové maso sveizuzu
Suroviny:
cibule,
olej,
maso vepřové,
pepř,
glutasol,
paprika sušená sladká,
koření grilovací,
koření kari,
hořčice,
kečup sladký,
česnek,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
koření chilli
Komentáře (6)
Píšete rychlé jídlo?
No a jak dlouho se tedy dělá
Škoda, že jste změnila postup tepelné úpravy...
Ano, v podstatě se původně jedná o minutkové jídlo, ale ve vašem podání ("Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa)" jde o přípravu časově násobně delší. No a při použití PLECE nebo KÝTY je vliv masa na krátkou dobu přípravy zanedbatelný
No, tady si může každý bez uzardění zvolit název receptu podle vlastní fantazie
Mám tuze rád čínskou kuchyni a vždy mě až k slzám dojímají pseudorecepty, byť mají v názvu alibistický dovětek "po česku"