Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka s nivou

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 111 kJ /
505 kcal
Bílkoviny27,57 g
Tuky31,70 g
Vláknina3,65 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,20 g
Sacharidy25,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kousky, mrkev dáme na větší kusy. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli s kmínem. Přidáme květák, brambory a chvíli opékáme. Zalijeme mlékem, vývarem a přidáme mrkev s kořením. Krok 3: Vaříme do změknutí zeleniny. Z polévky vytáhneme mrkev a pár květáků na ozdobu. Zbytek bez koření rozmixujeme do hladka. Krok 4: Polévku dochutíme pepřem, případně solí. Nivu nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na malé kostičky. Krok 5: Na talíř lijeme horkou polévku, dozdobíme nakrájenou mrkví, odloženým květákem a kostičkami sýru. Ihned podáváme.

Zveřejněno 25. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x4wq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x4wq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes: výborná polévka a krásné foto :yes::-K

dobrota:-)

To by mne nenapadlo, vyzkouším!<3

Tématické fráze:
květáková polévka s nivou, květáková polévka, květáková polévka s kminem, kvetakova pokevka s nivou, polévka z nivy s mrkví, květák polévka, recept na polevku z květáku s nivou, květáková polévka recept, jarní květáková polévka, marocká květáková polévka, květáková polévka s mrkví

Suroviny:
květák, sýr niva, brambory, mrkev, cibule šalotka, mléko, vývar, máslo, koření nové koření, kmín mletý, sůl, pepř bílý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu