Zvěřinové klopsy
Suroviny
Porce: asi 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 674 kJ / 2 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,41 g |
Tuky | 213,63 g |
Vláknina | 7,24 g |
Cholesterol | 392 mg |
Sodík | 3,40 g |
Sůl | 8,41 g |
Sacharidy | 77,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku rozetřeného se solí, lžičky zázvoru a 2 lžic oleje. Proložíme plátky slaniny, kořenové zeleniny a cibule a těsně složíme do mísy. Zalijeme bílým vínem, aby vše bylo potopeno a necháme 2 dny v chladu.
Krok 2: Pak upečeme na másle spolu s bobkovým listem, snítkou tymiánu, zrnky pepře, nového koření a solí doměkka. Podléváme vínem z nálevu a podle potřeby vodou, zvěřinovým nebo hovězím vývarem.
Krok 3: Upečené obereme z kostí a vše i se zeleninou z pečeně jemně umeleme spolu se 2 rohlíky. Přidáme šťávu z pečeně, aby směs byla tvárlivá. Dáme vychladit. Pak ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v nastrouhaném sýru. Podáváme s plátky chleba Knäckebrot, s tmavým chlebem nebo s jemným pečivem a zeleninovými saláty. Jindy můžeme směs namazat na topinky a sypat strouhaným sýrem. (Znamenitě k tomu chutná dobré červené víno!)
Zveřejněno 17. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové klopsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20ZW
Moje poznámka
Zvěřinové klopsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20ZW
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 5 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 2 minutami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 39 minutami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 3 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 4 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 5 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 7 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 7 hodinami
Tématické fráze:
zvěřinové recepty,
top recepty zvěřina,
zvěřina recepty,
zvěřina,
zvěřinová žebra recept,
pečená žebra ze zvěřiny,
recept na zvěřinu,
žebra ze zvěřiny,
recepty z zvěřiny,
pečení zvěřiny,
recepty že zvěřiny,
recepty na zvěřinu,
recepty zvěřina,
recept na pečení zvěřiny,
nálev na zvěřinu recept,
zvěřina recepty na peceni,
zvěřinová pečeně recept,
recepty že ze zvěřiny,
zvěřinové recepty na vine,
co s odřezky ze zvěřiny
Suroviny:
česnek,
sůl,
zázvor,
olej,
slanina,
petržel,
víno bílé,
máslo,
bobkový list,
tymián,
koření nové koření,
rohlík,
sýr tvrdý
Komentáře (4)
A když už mne z klopsů přecházely oči, tak jsem se utvrdila v tom, že tohle jsou kuličky z pečeného mletého masa ze zvěřiny podávané jako pohoštění...ale klopsy je zavádějící název...
( a pomíjím obalení zvěřiny v sýru - představím si pažitku, petrželku, třeba i mleté vlašské ořechy nebo mandle...ale podle mne si zvěřina se sýrem vůbec nerozumí...)