Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 079 kJ / 1 214 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 224,90 g |
| Tuky | 13,30 g |
| Vláknina | 4,35 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 596 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: První, co je potřeba, je dobře opéct maso. Osolíme, opepříme a začněte tučnějšími částmi, aby se dobře zatáhlo. Volte tak velký hrnec, aby se na dno maso dobře umístilo, ale aby zároveň nebyl moc velký. Jinak by se mohlo začít nedostatečnou teplotou začít dusit a vytekla by z něj šťáva.
Maso pak vyndejte a ve výpeku restujete kořenovou zeleninu. Pokud se vám povede trošku zeleninu přichytit a moc jste to nepřehnali, spravíte to přilitím trošky vývaru, který necháte vyvařit. A nebojte se tuku, nevaříte dietu. Krok 2: Cibuli pak přidejte v polovině procesu. Nápek pravidelně oškrábávejte ze dna. Moc to ale nepřehánějte s teplotou, aby zelenina nezhořkla. A teď je čas na protlak. Mícháme, dokud se zelenina nevypraží až na tuk.
Nakonec to nejlepší – víno. Mnozí lidé se ptají, jaké víno vlastně na recepty burgundského typu použít. Asi nebudete do vaření dávat láhev za pět set. Použijte prostě takové víno, které byste se nebáli vzít do úst.
Víno se nechá odvařit, poznáte to podle toho, že místo bublání vařeného vína uslyšíte prskání tuku. Někteří kuchaři radí, že chuť je silnější, když nenalilete do omáčky třeba půl litru vína najednou, ale dáváte ho tam po částech a odvaříte. Pak opět přilijete a takto to opakujete několikrát. Každopádně – čím tmavší omáčka, tím víc chutě. Krok 3: Teď už jen zbývá zalít směs hovězím nebo kuřecím vývarem. Lepší jakýkoliv vývar než žádný.
Samozřejmě ideální by byl telecí, ale ani takto nic nezkazíte.
Nyní už nezbývá, než krátce všechny ingredience provařit a můžete s nimi do trouby. Nastavte na 140 °C a o další už se po tři hodinky nemusíte starat. Na plotně necháme dusit přibližně 2 hodiny. Čím pomaleji se líčka vaří tím lépe. Krok 4: Na prostředek talíře naservírujte kaši, na ni maso. Omáčku z velkého hrnce přeceďte do malého kastrůlku (trochu zeleniny nechte na ozdobu) zbytek rozmixujte a už bez varu zahustěte kostičkou másla. Ozdobte na talíři přecezenou zeleninou z výpeku.
Maso pak vyndejte a ve výpeku restujete kořenovou zeleninu. Pokud se vám povede trošku zeleninu přichytit a moc jste to nepřehnali, spravíte to přilitím trošky vývaru, který necháte vyvařit. A nebojte se tuku, nevaříte dietu. Krok 2: Cibuli pak přidejte v polovině procesu. Nápek pravidelně oškrábávejte ze dna. Moc to ale nepřehánějte s teplotou, aby zelenina nezhořkla. A teď je čas na protlak. Mícháme, dokud se zelenina nevypraží až na tuk.
Nakonec to nejlepší – víno. Mnozí lidé se ptají, jaké víno vlastně na recepty burgundského typu použít. Asi nebudete do vaření dávat láhev za pět set. Použijte prostě takové víno, které byste se nebáli vzít do úst.
Víno se nechá odvařit, poznáte to podle toho, že místo bublání vařeného vína uslyšíte prskání tuku. Někteří kuchaři radí, že chuť je silnější, když nenalilete do omáčky třeba půl litru vína najednou, ale dáváte ho tam po částech a odvaříte. Pak opět přilijete a takto to opakujete několikrát. Každopádně – čím tmavší omáčka, tím víc chutě. Krok 3: Teď už jen zbývá zalít směs hovězím nebo kuřecím vývarem. Lepší jakýkoliv vývar než žádný.
Samozřejmě ideální by byl telecí, ale ani takto nic nezkazíte.
Nyní už nezbývá, než krátce všechny ingredience provařit a můžete s nimi do trouby. Nastavte na 140 °C a o další už se po tři hodinky nemusíte starat. Na plotně necháme dusit přibližně 2 hodiny. Čím pomaleji se líčka vaří tím lépe. Krok 4: Na prostředek talíře naservírujte kaši, na ni maso. Omáčku z velkého hrnce přeceďte do malého kastrůlku (trochu zeleniny nechte na ozdobu) zbytek rozmixujte a už bez varu zahustěte kostičkou másla. Ozdobte na talíři přecezenou zeleninou z výpeku.
Zveřejněno 28. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8J4j
Moje poznámka
Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8J4j
Nejnovější recepty
Guláš mistra uzenáře
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný štrúdl z pivního těsta
Přidáno před 11 hodinami
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
Sahula před 35 minutami
Zapečené šťavnaté kuřecí maso
Sahula před 46 minutami
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 10 hodinami
Bílý chléb
Petulice před 11 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 13 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 13 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 13 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak se vaři lička,
hovezi licka idnes,
hovězí líčka s s bramborovou kaší,
jak se vari líčka recept,
recept hovězí líčka na víně,
hovězí na víně s s bramborovou kaší,
hovězí líčka,
líčka s bramborovou kaší,
hovezi licka s bramborovou kasi,
hovězí líčka na víně top recept,
příprava jídla z hovězích líček,
jaké víno použít na vaření hovězích líček,
hovezi na vine s bramborovou kasi,
hovězí líčka s bramborovou s bramborovou kaší,
hovězí omáčka s kasi,
jaké maso použit místo líček ?,
hovezi lička na vine a bramborove pyr,
jaké víno použít na vaření líček
Suroviny:
líčka hovězí,
mrkev,
petržel,
protlak,
sůl,
pepř,
víno červené,
cibule,
máslo
Komentáře (18)
a vlastní fotka, i kdyby nebyla výstavní, se tu taky cení
fotku smažou moderátorky, když to neuděláte vy
ale kradená fotka se najde coby dup
Ale za mne