Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik se špekáčkovými utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5LY
Moje poznámka
Aspik se špekáčkovými utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5LY
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 18 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 13 minutami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 6 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Tématické fráze:
utopenci v aspiku recept,
utopenec v aspiku,
utopenec v aspiku recept,
recept utopenci v aspiku,
utopenci recepty,
náprava v aspiku,
aspik jako utopenci,
utopenci recept,
aspik z utopence,
aspik z utopenců,
nalev na aspik,
aspik recept,
recept na utopence v aspiku,
recept - utopenci,
sladkokyselý nálev na aspik,
aspikové variace,
recept na utopence,
utopenci v aspiku,
čertovští utopenci
Suroviny:
okurka čerstvá,
cibule,
voda,
cukr krupice,
sůl,
ocet,
Komentáře (26)
Eja57: Děkuji
A s přidáním Majolky® a hořčice si na"kopečcích" doma určitě pochutnáme
casino: Na chybějící nápovědný text jsem nenarazil. Můžete mi prosím poslat odkaz na stránku, kde se to stalo? Klidně vzkazem, děkuji.
LÍDINY BÍLÉ KOPEČKY - RECEPTY JIŘINY BOHDALOVÉ
Do litru osolené vody se 3-4 lžícemi octa dáme vařit větší drůbeží drůbky nebo půlku kuřete. Uvařené nakrájíme a dáme zpět do vývaru.
2-3 lžíce želatiny necháme nabobtnat ve vodě (želatinu připravíme dřív, než dáme vařit kuře). Do vroucího vývaru přidáme nabobtnalou želatinu a už nevaříme. Dáme vychladnout. Do mísy dáme 2 Majolky®, 2 lžíce hořčice a 2 nastrouhané kyselé okurky. Rozředíme trochou nálevu z okurek nebo šlehačkou (smetanou). Vychladlý vývar s kuřecím masem smícháme s touto "tatarkou". Nalijeme do mističek vypláchnutých studenou vodou a dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním vyklopíme. Jsou k tomu dobré briošky.
(Do vývaru s kuřecího masa jsem přidala ½ lžičky soli. Vývar nepoužijeme všechen, ale před přidáním kuřecího masa a želatiny si jej odměříme, použijeme množství podle návodu na sáčku se želatinou!!!! Můžeme přidat proužky nakládané kapie.)