Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín z bůčku

Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarda8012

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 589 kJ /
2 292 kcal
Bílkoviny97,80 g
Tuky180,58 g
Vláknina27,12 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy61,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso, česnek a orestujeme. Krok 3: Zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, bujón a dusíme maso do měkka. Krok 4: Pak vložíme zelí a povaříme do jeho změknutí. Krok 5: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a guláš tím zahustíme a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.

Zveřejněno 24. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4vq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4vq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

"Každý jen tu svou má za jedinou..."
Moje milovaná je M.J.Sandtnerová; vařeno tedy podle ní a při čekání na výsledek jsem brouzdal po rcp :-)
Ukázalo se, že vařím segedín stejně jako Dajda: tedy bez divokého koření :yes:
...česnek jsem nakonec omilostnil a nebyla to chyba :yes:
...a bez bujónu:-! a bez mouky (lepek) - zahustil jsem bramborem. Jídlo zahuštěné moukou je samozřejmě lahodnější, o tom žádná, že :-K
***
Radost a chuť mi trošku dost pokazila skutečnost, že maso bylo extra "cítit" prasečinou...8-(
No, čím asi mělo "vonět", když bylo z vepřového, že? ;-)
Ale stejně by mě zajímalo v čem se to čuně vyválelo... :-(

S malou úpravou vařím taky tak, zelí jsem měla sterilované kysané. Smetanu dávám někdy kysanou na horký guláš, každý podle chuti..přidala jsem foto.

recepty73: Souhlasím,jen u každého receptu který tady je tak ho casino haní,o tom tyhle stránky nejsou,každý vaří jinak,nezkusil a kecá do všeho.

Dajda: Zkusím příště zapect,dobrý nápad.diky

recepty73: Nakonec v mém případě vlastně není úplně nakonec, ale předtím, než dám guláš ještě na závěr zapéct do trouby. ;-) https://www.toprecepty.cz/recept/30046-segedinsky-... Cítit rozhodně nic není.

Sterilované zelí nekysané? Vždyť může být sterilované zelí i kysané ;-)
Proč ne česnek? Neříkám, že ho dávám zrovna 4 stroužky, někdy ho nedám vůbec, ale nakonec určitě ne, to pak česnek nedodá jídlu ten správný ocásek, ale minimálním povařením je právě cítit po česneku. No, každý vaří podle vlastní chuti a o tom to je, že ;-):-K ...minulý týden jsem jedním uchem poslouchal pořad: Co naše babičky uměly a... no, paní také česnek přidala s masem a dusila...;-)

Dajda: Právě pro to sem posílají lidé recepty,každý to dělá jinak.Bud to vyzkouším,nebo si najdu jiny recept.:-)Pokud by jsme to všichni dělali stejně,můžou tuhle stránku zrusit:-)

casino: Do segedínu nedávám pepř, nové koření ani bobkový list, ale jeden dva stroužky česneku na závěr ano. Měly by přispět k pikantnosti, ale guláš samozřejmě nesmí chutnat po česneku! Sterilované zelí jsem ještě nezkoušela, ale proč ne? ;-)

Každý si něco najde že ?

casino: Každý jsi něco najde že?

Segedin z bůčku :yes::yes::yes:
Segedín z nekysaného zelí? No budiž ;-)
Segedýn s česnekem:-O No, každému podle chuti, že ;-)

Tématické fráze:
segedinsky z bucku, recept na segedínský na guláš sbůčku, nekysané zelí, segedyn z ocasku, segedín recept, gulaš z pečeného bůčku, sterilované zelí a segedin, co naše babičky uměly segedinský guláš recept, segedin z pečeného z bůčku, segedin, segedyn z bučku, segedín z boku

Suroviny:
bok vepřový, cibule, česnek, zelí sterilované, smetana, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, bujón

Přidat fotografie receptu