Domácí rohlíky jako z pekárny
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 13 kusů
13kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 008 kJ / 2 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,10 g |
| Tuky | 66,86 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 412 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 371,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme do mísy, ke kraji vsypeme sůl. Do mouky uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu s cukrem a droždím.
Krok 2: Necháme chvilku vzejít kvásek, přidáme měkké máslo a zaděláme těsto. Dáme ho na teplé místo kynout asi na hodinu.
Krok 3: Po vykynutí dáme těsto na vál a rozkrojíme na 10-14 stejných kousků. Z každého vyválíme "slzu" nebo trojúhelník a srolujeme je směrem od nejširší části ke špičce. Tím vznikne rohlík.
Krok 4: Všechny rohlíky uložíme na plech s pečicím papírem cípem dolů a necháme 20-30 minut nakynout. Pak potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme mákem.
Krok 5: Pečeme asi 12-17 minut na 220 °C.
Zveřejněno 27. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
Moje poznámka
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 4 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 14 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 5 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 5 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 6 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 8 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 8 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 11 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 11 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 11 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 12 hodinami
Tématické fráze:
tn.cz domácí,
domaci rohliky,
domaci rohliky a housky,
rohliky recept,
tn cz hruška pivní rohlík,
domaci rohlik,
domácí rohlíky recept,
recept na domácí rohlíky,
recept na rohliky,
recept na nejlepší domácí rohlíky,
rohliky,
cibulový rohlík,
domácí nadychane rohliky,
recept na domácí rohlík,
domací rohlícky,
recept rohlíky,
domácí nadychane rohliky video,
tn.cz recept na pivní rohlíky,
rohlík recept,
tn.cz levné recepty domácí rohlíky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
cukr,
sůl,
droždí čerstvé,
vejce,
mléko,
mák
Komentáře (155)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Karanténa a nový robot mě ale naučil. Tenhle recept milé dámy je úžasný. Poprvé jsem dělala rohlíky, a sůl naopak trochu přidala a přesolila si je sama. Těsto jsem nechala dlouho a důkladně míchat a absolutně se nelepilo, není třeba poprašovat vál, a rohlíky byly i druhý den dokonalý.
Dneska dělám se synem housky ze stejného těsta a opět příprava naprosto v pořádku. Za mě tedy 1*
Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
Nepomazavejte mlekem ani žloutkem. Pečte na kameni nebo šamotových cihlách. Po vyndani hojně pokropte vodou. Jsou krasně křupavé a vydrží bez problemu do druheho dne.