Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka pečená v pepřové omáčce

Když doma upečeme vepřovou panenku v pepřové omáčce, budeme si připadat jako v luxusní restauraci. Omáčka se připravuje z čerstvě drceného pepře, který dodá omáčce tu správnou chuť. Jako přílohu podáváme zeleninu nebo brambory.

Hodnocení receptu je 4,9 (105×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 428 kJ /
1 297 kcal
Bílkoviny98,37 g
Tuky93,07 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 443 mg
Sodík 269 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy14,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky o síle 1,5 cm, pomocí kloubů u ruky je naklepeme, osolíme a zprudka dohněda opečeme na oleji v rozpálené pánvi. Krok 2: Opečené kousky masa vyjmeme a zabalíme je do plátků anglické slaniny. Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme lžíci směsi nadrcených pepřů, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme studeným vývarem a poté smetanou. Krok 4: Povaříme do zhoustnutí a přelijeme do zapékací misky. Do omáčky vložíme porce masa, zabalené do slaniny a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 210 °C po dobu asi 30 minut.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa.

Zveřejněno 28. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka pečená v pepřové omáčce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5ZJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka pečená v pepřové omáčce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5ZJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tento recept dělám už poněkolikáté a vždy se povede .Celá naše rodinka si olizuje prsty 👍

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vše se povedlo na výbornou. Jen v troubě jsme to nechali asi 10 minut, bohatě to stačilo.

výborné, rychlé, také jsem pekla jen 15 minut, stačilo to. Děkuji autorce za recept!

Úžasné :-8 Opravdu jednoduché a velmi chutné. Super recept.

Vynikající, určitě se bude opakovat 😊

K dnešnímu nedělnímu obědu a moc jsme si pochutnali. Příloha hranolky z horkovzdušné fritézy.

Tak tohle je hodně dobré :yes:
Jen jsem tedy nepekla v troubě 30 min, ale jen 15min, bohatě to stačí. Panenka se dá jíst i po pěti minutách na pánvi

Opravdu velice dobré.:-) Dělala jsem dvojnásobek a půl na půl vepřovou a srnčí panenku. Všichni se oblizovali až za ušima:-Q . Omáčka je luxusní. Neměla jsem šlehačku tak jsem nahradila 12% smetanou. Podáváno s rýží. ;-)

Výborné jídlo, doporučuji! <3

Dnes jsem uvarila a chuťově je moc dobrà, ale nevím co k tomu za přílohu.A máčka je dosti hustá ale to vůbec nevadí <3

Eja57: "Tohle se nedá přeci ohřát,.."
No a proč neééé? Myslím, že už neztvrdne, že :-8

casino: Já jim věřím, to vědí:-K ale představa panenky ve smetanové omáčce OHŘÁTÉ...i těch 30 minut na 210 st mi přijde dost, ale může to být macatá panenka....

Rychlé a vynikající! <3 jen omáčku jsem trochu přisolila a panence stačilo v troubě 10 minut na 180 st.
:yes:

Dnes jsem už poněkolikáté vařila a tentokrát s obměnou. Měla jsem zbytek tvrdého sýra, tak jsem s ním zahustila omáčku místo mouky. Také velmi dobré.

Vynikající.:yes::yes::yes::-)

paulhewson 31. 7. 2016 15:29
Úžasný recept. Jen jsem dal méně smetany, často přebíjí chutě použitých surovin. Ale povedlo se náramně, díky za recept.:)

Dnes jsme měli u mamky k obědu a moc jsme si pošmákli! Posílám bodík a ukládám do oblíbených :-K

mnammmmmmmmmmmmm:-p:-p:-p:-p:-p

Jana Pat´hová 11. 5. 2013 10:48
Bylo to výborné dostala jsem pochvalu uděluji bodík:-p

Skvělé a přímo k sež....;-):-p:-D:yes:

Holky, vepřovou panenku mám opravdu v oblibě. Jídlo je rychle hotové, dobře chutná i bez zvláštních fíglů a především je to jediný druh vepřového, který "polkne" moje dcera (ještě snad mleté). Tohle jídlo jsem si ale fakt užila, musela jsem jí z omáčky vybrat všechny pepřové úlomky a ještě ji povolit čistou šlehačkou... :-//:-*
Mám v okolí dobré masny, takže na panenku u nás dojde skoro každý týden. A tak pořád vymýšlím něco nového :-).
Díky za bodíček!

:-)) když čtu panenka - vím, že to je recept od Tebe. Vypadá to moc dobře.:yes: Jedna panenka mi mrzne v mrazáku, tak na ni asi dojde;-)

Elizo:-)pěkné moc pěkné a barevně sladěné.Ty jsi na tu panenku nějak zatížená,viď?A nebo máš známého řezníka a ten ti dává ty nej kousky:-D Protože u nás je to bída s nouzí-o pěknou a čerstvou panenku nezavadíš,samé vybledlé:-(( a malé cosi(včera jsem na ní shodou okolností koukala) anebo pěkná,ale za nekřesťanské peníze:-(Ale abych to nezakecala:-D dávám boďku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pečená vepřová panenka, vepřová panenka pečená v celku, vepřová panenka na pepři, vepřová panenka pečená v troubě, pečená panenka v troubě, vepřová panenka pepřová omáčka, vepřová panenka s pepřovou omáčkou, peprova omacka k panence, vepřová panenka s omáčkou, vepřová panenka na zeleném pepři, vepřová panenka pečená, pepřová omáčka k vepřové panence, pečená panenka v troubě v alobalu, veprova panenka v troube, pečená vepřová panenka recepty, omáčka k vepřové panence, vepřová panenka pečená vcelku, panenka s pepřovou omáčkou, pečená vepřová panenka recept, vepřová panenka na pepři recept

Suroviny:
panenka vepřová, máslo, mouka hladká, pepř čtyř barev, vývar masový, smetana ke šlehání, sůl, slanina anglická, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu