Domácí jaternicový prejt
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 056,15 g |
| Tuky | 160,50 g |
| Vláknina | 19,62 g |
| Cholesterol | 2,00 g |
| Sodík | 2,66 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 35,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme masox, část kuliček pepře, druhou část umeleme, všechny kuličky nového koření, hrst soli a opláchnuté maso. Uvaříme do měkka, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku, společně s cibulí. Umeleme vše kromě jater.
Krok 2: Vývar přecedíme a vložíme do něj plátky veky. Dobře promáčenou veku umeleme, přidáme k masu společně se zbylým kořením a česnekem.
Krok 3: Dobře promícháme a ochutnáme, dochutíme a pak umeleme syrová játra. Vše smícháme dohromady a vložíme do pekáče vymazaného sádlem.
Krok 4: Pečeme až do zlaté kůrky. Zbytek zmrazíme v krabičkách.
Zveřejněno 22. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Moje poznámka
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 4 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 4 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 4 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 42 minutami
Vajíčka z trouby
Sahula před 1 hodinou
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 1 hodinou
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 2 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 4 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 4 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí prejt,
příprava prejtu,
domaci prejt recept,
prejt recept,
domaci prejt,
placka do prejtu,
jaternicový prejt s bramborem,
koření do prejtu,
jak udělat prejt,
koreni na prejt,
veprovy prejt,
prejt,
zabíjačkový domácí prejt,
jaterniicovy.prejt,
domácí zabíjačkový prejt,
recepty z prejtu,
recept na obed z prejtu,
co podávat s domácím prejtem,
domaci zabijackovy prejt recept,
recpty na prejt
Suroviny:
maso vepřové,
játra vepřová,
bobkový list,
cibule,
česnek,
majoránka,
masox hovězí,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
veka,
voda
Komentáře (6)
janky3: "babička dávala masox i do sekané"
Za předpokladu, že sekanou dělala z masa, pak se při vší úctě obávám, že byla první s COVID-19 (ztráta čichu a chuti)